A. LANGE & SÖHNE Lange 1 Tourbillon “25th Anniversary”

A. LANGE & SÖHNE Lange 1 Tourbillon “25th Anniversary”

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τo δέκατο και τελευταίο μέλος της επετειακής οικογένειας της A. Lange & Söhne με αφορμή τα 25α γενέθλια του εμβληματικού μοντέλου Lange 1 δεν μπορούσε παρά να είναι κάτι πραγματικά ξεχωριστό. Το Lange 1 Tourbillon “25th Anniversary”, είναι ένα ρολόι για εξαιρετικές περιπτώσεις που συνδυάζει την χαρακτηριστική μεγάλη ημερομηνία της Lange και την ένδειξη power reserve με ένα πραγματικά θεαματικό tourbillon. Όπως και στα προηγούμενα μοντέλα της επετειακής σειράς, και αυτή η περιορισμένη έκδοση 25 κομματιών είναι «ντυμένη» στα ασημί και στα γαλάζια. Η διαμέτρου 38,5 mm κάσα από λευκό χρυσό  περικλείει ένα ασημί καντράν από ατόφιο ασήμι, επάνω στο οποίο «γράφουν» εντυπωσιακά οι δείκτες από μπλε ατσάλι καθώς και όλες οι ενδείξεις και επιγραφές, σε ανοιχτό μπλε χρώμα.

A. LANGE & SÖHNE Lange 1 Tourbillon “25th Anniversary”-1

Αναρτημένο ανάμεσα σε δύο διαμαντένιους ακρογωνιαίους λίθους, το tourbillon ενός λεπτού είναι εφοδιασμένο με έναν πατενταρισμένο μηχανισμό stop-seconds, που επιτρέπει στον κάτοχο του ρολογιού να μπορεί να σταματά ακαριαία το μπαλανσιέ που βρίσκεται εντός του περιστρεφόμενου κλωβού του tourbillon.

A. LANGE & SÖHNE Lange 1 Tourbillon “25th Anniversary”-2

Το tourbillon δεσπόζει σε όλο του το μεγαλείο κάτω δεξιά στο καντράν, ενώ από το μεγάλο άνοιγμα μπορεί να θαυμάσει κανείς και τους γυάλινους δίσκους της μεγάλης ημερομηνίας.Πλήρως ενσωματωμένη στο καντράν, η γέφυρα του tourbillon έχει υποστεί ειδική επεξεργασία ώστε όταν την κοιτάζει κανείς υπό συγκεκριμένη γωνία να φαίνεται μαύρη.

A. LANGE & SÖHNE Lange 1 Tourbillon “25th Anniversary”-3

Τα ωραία συνεχίζονται και στην πίσω πλευρά του ρολογιού, με τις χειροποίητες διακοσμήσεις επάνω στην γέφυρα του tourbillon και στη γέφυρα του ενδιάμεσου τροχού, στις οποίες κυριαρχεί το μπλε χρώμα. 

A. LANGE & SÖHNE Lange 1 Tourbillon “25th Anniversary”-4

Και σ’ αυτή την περίπτωση ξεχωρίζει ανάγλυφος ο αριθμός 25 στη γέφυρα του ενδιάμεσου τροχού. Η φόρμα του είναι εμπνευσμένη από τη μεγάλη ημερομηνία της Lange. 

O μηχανισμός είναι ο κουρδιστός manufacture calibre L961.4. Αποτελείται από 381 μέρη, χτυπά με συχνότητα 3 Hz (21.600 ταλαντώσεις ανά ώρα και όταν είναι πλήρως κουρδισμένος προσφέρει 72 ώρες αυτονομίας. Η τιμή του μοντέλου είναι περίπου 165.000 ευρώ.

Δείτε το έβδομο και το όγδοο συλλεκτικό μοντέλο της σειράς 25th Anniversary εδώ και το ένατο εδώ.

Περισσότερες πληροφορίες για την A. Lange & Söhne εδώ.

Αποκλειστική διάθεση: Ora Kessaris (τηλ.: 210-3711020)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή