Ν. Δένδιας στην «Κ»: Βλέπουμε την Τουρκία ως ίσος προς ίσο

Ν. Δένδιας στην «Κ»: Βλέπουμε την Τουρκία ως ίσος προς ίσο

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ελλάδα κοιτάζει την Τουρκία ως ίσος προς ίσο, τονίζει σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή της Κυριακής» ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

Ο κ. Δένδιας υπογραμμίζει, μεταξύ άλλων, ότι η Αγκυρα θα κάνει λάθος αν αντιμετωπίσει την Ελλάδα ως ανίσχυρο ομιλητή, καθώς κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει.

Αναφερόμενος στη συμφωνία για τις βάσεις με τις ΗΠΑ, την περιγράφει ως παράγοντα ισορροπίας και σημειώνει ότι δεν στρέφεται κατά κάποιου άλλου, αλλά αυξάνει το αμερικανικό αποτύπωμα στην Ελλάδα.

Παράλληλα, χαρακτηρίζει υπηρεσία στη διεθνή ειρήνη και ασφάλεια και όχι μια τοποθέτηση υπέρ της Ελλάδας την παρέμβαση του Μαικ Πομπέο σχετικά τις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο. «Κατονόμασε ποιος είναι ο "ζαβολιάρης", ποιος με τον τρόπο που λειτουργεί, παραβαίνει τους κανόνες», υπογραμμίζει, μεταξύ άλλων. 

Ο κ. Δένδιας τονίζει ακόμα ότι θα επιθυμούσε ένα ισχυρότερο σήμα καταδίκης των τουρκικών παραβιάσεων στην κυπριακή ΑΟΖ από τη Μόσχα, επισημαίνοντας, ωστόσο, ότι η Ελλάδα επιθυμεί ειλικρινείς σχέσεις με τη Ρωσική Ομοσπονδία. 

Διαβάστε αναλυτικά τη συνέντευξή του Νίκου Δένδια στην «Καθημερινή της Κυριακής»

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή