Η ΟΝΝΕΔ δεν είναι ΚΝΕ

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ρατσιστικός οχετός κατά μεταναστών και προσφύγων», «ακροδεξιό ύφος». Για όλα αυτά και για πολλά ακόμη κατηγορήθηκε η κ. Φαίη Νικητοπούλου. Δεν τη γνώριζα μέχρι προχθές, όπως δεν γνώριζα και την ΟΝΝΕΔ Πεντέλης, οργάνωση της οποίας προΐστατο μέχρι προχθές. Η παραίτησή της θα μπορούσε να βρει τη θέση της στο μουσείο αθεράπευτης γραφικότητας δίπλα στις καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ, της ΚΝΕ, αλλά και τις επικρίσεις που δέχθηκε από τη Ν.Δ. Αφορμή για όλα αυτά, μια επιστολή που απηύθυνε η κ. Νικητοπούλου στον κ. Χρυσοχοΐδη όπου εκφράζει τους φόβους της για την εγκατάσταση μεταναστών στο νοσοκομείο «Αμαλία Φλέμινγκ».

Μπορεί μερικοί να τρίβουν τα χέρια τους με την προοπτική νέων ανεξέλεγκτων ροών. Θα τους δοθεί για ακόμη μία φορά η ευκαιρία να επιδείξουν τον ανθρωπισμό τους, κυρίως δε να ανακαλύψουν διάφορους φασίστες και ακροδεξιούς για να δικαιολογήσουν την ύπαρξή τους. Οποιος δεν ανήκει σε αυτές τις ευγενείς ομάδες του πληθυσμού είναι λογικό να αισθάνεται φόβο και ανασφάλεια. Οι μνήμες του 2015 είναι ζωντανές και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου δεν βρίσκονται στην Αφρική, μέχρι νεωτέρας. Και το συμπέρασμα είναι ότι το ελληνικό κράτος άφησε τους ντόπιους πληθυσμούς αβοήθητους. Οσοι πιστεύουν ότι φτάνει μια πολιτική αλλαγή για να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη της ελληνικής κοινωνίας απέναντι στον κρατικό μηχανισμό είναι αφελείς. Η δυσπιστία χρειάστηκε δεκαετίες, για να μην πω δύο αιώνες, για να εμπεδωθεί και δεν απαλείφεται σε τρεις μήνες επειδή έγιναν μερικές επιχειρήσεις στα Εξάρχεια. Ποιος εξασφαλίζει ότι ο κάτοικος οποιασδήποτε περιοχής δεν θα ζήσει ό,τι έζησαν προχθές οι κάτοικοι στο Βαθύ της Σάμου με τους Σύρους και τους Αφγανούς που πάλευαν στο κέντρο της πόλης κρατώντας «αιχμηρά αντικείμενα»;

Η ΟΝΝΕΔ δεν είναι ΚΝΕ, ευτυχώς. Ο φιλελευθερισμός δεν είναι δόγμα, ευτυχώς. Ως εκ τούτου, όσοι τον επικαλούνται δεν μπορούν να μη λάβουν υπ’ όψιν τους τις συνθήκες της πραγματικότητας που πολλές φορές σε φέρνουν αντιμέτωπο με τις γενικές αρχές σου. Η σημερινή κυβέρνηση δεν είναι δυνατόν να θεωρεί ότι η δημιουργία κέντρων στην ενδοχώρα είναι απλό ζήτημα, τόσο απλό όσο η μετονομασία του λαθρομετανάστη σε παράτυπο μετανάστη. Δεν είναι δυνατόν να κλείνει τα μάτια στην ανασφάλεια μιας κοινωνίας που δεν έχει εμπιστοσύνη στον κρατικό μηχανισμό της. Και ας απαλλαγεί επιτέλους από τα ενοχικά σύνδρομα απέναντι σε όσους μονοπωλούν τον ανθρωπισμό και την πρόοδο καταπατώντας τα δικαιώματα του «λαού» που υποτίθεται ότι εκπροσωπούν. Θα ήταν μοιραίο λάθος αν η σημερινή κυβέρνηση διαχειρισθεί ένα τόσο σημαντικό κοινωνικό θέμα όσο το μεταναστευτικό με γνώμονα τον φόβο μην την κατηγορήσουν οι αποτυχημένοι για «ακροδεξιά» παρέκκλιση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή