«Έκλεψαν το μετάλλιο του Χρήστου Βολικάκη»

«Έκλεψαν το μετάλλιο του Χρήστου Βολικάκη»

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μία απόφαση των κριτών θα στερήσει από τον Χρήστο Βολικάκη το χάλκινο μετάλλιο από το αγώνισμα των πόντων του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος πίστας που διεξάγεται στο Άπελντοορν της Ολλανδίας. Ο εκπληκτικός Έλληνας ποδηλάτης, χωρίς να επηρεαστεί από τη χθεσινή υπερπροσπάθειά του στο όμνιουμ, βρέθηκε ανάμεσα στους πρωταγωνιστές και σε αυτό το αγώνισμα.

Πλασαρίστηκε στην τρίτη θέση αλλά οι κριτές είχαν διαφορετική άποψη.

Τα μετάλλια και σε αυτό το αγώνισμα κρίθηκαν στο νήμα. Με το χρονόμετρο να μετράει αντίστροφα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, οι κορυφαίοι ποδηλάτες της Ευρώπης βρίσκονται σε άριστη κατάσταση και όσοι βρέθηκαν στο ποδηλατοδρόμιο του Άπελντοορν είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν έναν πολύ δυνατό αγώνα. Σε όλη τη διάρκεια, οι «οδηγοί» της κούρσας εναλλάσσονταν, και μέχρι τα τελευταία δευτερόλεπτα κανένας δε μπορούσε να προβλέψει ποιοί θα είναι οι αθλητές που θα ανεβούν στο βάθρο.

Όταν ολοκληρώθηκε η κούρσα ο φωτεινός πίνακας έδειξε ότι στην τρίτη θέση ήταν ο Έλληνας πρωταθλητής. Οι διοργανωτές τον κάλεσαν για την απονομή, οι συναθλητές του τού έδωσαν συγχαρητήρια και ο Βολικάκης ετοιμαζόταν να ανεβεί στο βάθρο. Και κάπου εκεί το μετάλλιο κρίθηκε στα… χαρτιά. Οι Ιταλοί έκαναν ένσταση και οι κριτές έδωσαν το χάλκινο στον Σκαρπετσίνι και ο ποδηλάτης μας έμεινε τέταρτος.   

«Έκλεψαν το μετάλλιο του Χρήστου Βολικάκη»-1

«Το αποτέλεσμα είναι άδικο. Κάνουν λάθος οι κριτές. Είναι απαράδεκτο αυτό που έγινε. Μας έκλεψαν το μετάλλιο. Ο πρόεδρος της Επιτροπής κριτών είναι Ιταλός. Θα κάνουμε και εμείς ένσταση αλλά δύσκολα να δικαιωθούμε. Θα προσπαθήσουμε όμως», δήλωσε στην «Κ» ο Χρήστος Τσερεντζούλιας, ο οποίος είναι στην προπονητική ομάδα του Χρήστου Βολικάκη.

 Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Γάλλος ο Κοκάρ Μπριάν και το ασημένιο ο Ολλανδός Γιαν Φαν Σχιπ.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ήταν ο Χρήστος Βολικάκης αγωνίζεται κάθε μέρα τις τρεις τελευταίες ημέρες ενώ οι περισσότεροι από τους αντιπάλους του κατεβαίνουν σε ένα ή δύο αγωνίσματα. Αύριο ο Χρήστος μαζί με τον αδελφό του Ζαφείρη θα πάρουν μέρος στο μάντισον.  

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή