«Λύγισε» από τον Ναδάλ ο Τσιτσιπάς

«Λύγισε» από τον Ναδάλ ο Τσιτσιπάς

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παρόλο που γνώριζε ότι έχει προκριθεί στους ημιτελικούς του ATP Final, που διεξάγεται στο Λονδίνο, ο Στέφανος Τσιτσιπάς αγωνίστηκε με όλες του τις δυνάμεις κατά του κορυφαίου τενίστα του κόσμου Ράφα Ναδάλ και έχασε στις λεπτομέρειες με 1-2 σετ. Ο αγώνας διήρκεσε τρεις ώρες. Ήταν η πρώτη ήττα του Έλληνα τενίστα σε αυτή τη διοργάνωση. 

Η αναμέτρηση άρχισε με τον Ναδάλ να κάνει δικό του το πρώτο game και τον Τσιτσιπά, χάρη στο πολύ καλό σερβίς του, να ισοφαρίζει. Ανάλογη ήταν η συνέχεια. Ο Ναδάλ προηγείτο και ο πρωταθλητής μας ισοφάριζε, με τους δύο αθλητές να προσφέρουν ένα εντυπωσιακό θέαμα. Το πρώτο σετ κρίθηκε στο τάι μπρέικ, με τον Τσιτσιπά να κάνει το 7-6 χάρη σε έναν άσο. Ο Ναδάλ είχε 83% κερδισμένους πόντους από το πρώτο σερβίς με τον Τσιτσιπά να έχει 80%. Ο Ελληνας τενίστας υπερίσχυσε χάρη στο δεύτερο (71% έναντι 54% του Ναδάλ).

Η αρχή στο δεύτερο σετ έμοιαζε με επανάληψη του πρώτου. Με μία διαφορά: ο Τσιτσιπάς προηγείτο και ο Ισπανός ακολουθούσε. Αυτό μέχρι το 4-4. Ο Ναδάλ έκανε break, πέρασε μπροστά με 5-4 και χάρη στο καλό σερβίς ισοφάρισε τα σετ (6-4).

Το τρίτο σετ ξεκίνησε με σερβίς του Τσιτσιπά, το οποίο και «κράτησε», για να «απαντήσει» ανάλογα ο Ισπανός. Η αναμέτρηση συνεχίστηκε παρόμοια με τα δύο προηγούμενα σετ. Οι δύο τενίστες έπαιξαν τένις ανάλογο του επιπέδου τους, σε μία αναμέτρηση που κράτησε τους θεατές καθηλωμένους μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Ο Ναδάλ υπερίσχυσε με 7-5 (δημιούργησε πέντε break points μέχρι να εκμεταλλευτεί ένα από αυτά και να σπάσει το σερβίς του Στέφανου), και ο πρωταθλητής μας προκρίθηκε στους ημιτελικούς της διοργάνωσης ως δεύτερος. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή