Το Αιγαίο στέλνει μηνύματα μέσω του αγώνα «Aegean 600»

Το Αιγαίο στέλνει μηνύματα μέσω του αγώνα «Aegean 600»

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Αιγαίον Πέλαγος θα αποτελέσει τον στίβο όπου θα διεξαχθεί η έκτη ιστιοπλοϊκή διοργάνωση στον κόσμο με, χωρίς στάση, ιστιοδρομία 600 ναυτικών μιλίων. Το «Aegean 600» θα πραγματοποιηθεί από τις 14 έως τις 20 Ιουνίου, με αφετηρία και τερματισμό το Σούνιο, και θα μεταφέρει αθλητικά, πολιτιστικά, τουριστικά, περιβαλλοντικά αλλά και γεωπολιτικά μηνύματα.

«Στην επιθυμία μας να προβληθεί σε διεθνές επίπεδο η χώρα μας ως προορισμός ναυταθλητισμού και θαλάσσιου τουρισμού και να μπει στον “χάρτη” των μεγάλων διεθνών αγώνων, αποφασίσαμε να διοργανώσουμε το “Aegean 600”, δήλωσε ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ομίλου Ιστιοπλοΐα Ανοικτής Θαλάσσης Ιωάννης Μαραγκουδάκης. Τα ιστιοφόρα θα περάσουν δίπλα από κάποια από τα ωραιότερα νησιά του Αιγαίου (Μήλος, Σαντορίνη, Ρόδος, Κως, Φαρμακονήσι, Αγαθονήσι, Πάτμος, Μύκονος κ.ά.). «Οι ομορφιές της χώρας μας θα προβληθούν μέσα από τον ναυταθλητισμό», υπογράμμισε ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης και η πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού Αντζελα Γκερέκου επισήμανε τη σημασία που έχει για τη χώρα ο θαλάσσιος τουρισμός.

Οι ιστιοπλοϊκές προκλήσεις του Αιγαίου αποτελούν… μαγνήτη για τη διεθνή ιστιοπλοϊκή κοινότητα. Οι συμμετοχές ολοκληρώνονται τον Μάιο, αλλά 47 σκάφη από 14 χώρες, ήδη, δήλωσαν συμμετοχή. «Ως άθλημα, η ιστιοπλοΐα είναι συνυφασμένη με την Ελλάδα. Από την πλευρά του υφυπουργείου Αθλητισμού θα βοηθήσουμε το όραμα να γίνει πράξη», δήλωσε ο ΓΓΑ Γιώργος Μαυρωτάς, ενώ η ΓΓΑ του υπουργείου Ναυτιλίας Χριστιάνα Καλογήρου ανέφερε ότι τη διοργάνωση θα στηρίξουν και οι υπηρεσίες του υπουργείου. Στη συμβολή του αγώνα για την προβολή της Αττικής αναφέρθηκε ο περιφερειάρχης Γεώργιος Πατούλης. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή