Συγκαλείται εκτάκτως η Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων

Συγκαλείται εκτάκτως η Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη σύγκληση έκτακτου Διοικητικού Συμβουλίου της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων ζητούν με ανακοίνωση τους πέντε μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης με αφορμή πρόσφατες τοποθετήσεις του Προέδρου της Ένωσης που, κατά τη γνώμη τους. εκφράζουν όχι το σύνολο των δικαστών, αλλά προσωπικές του θέσεις.

Η σύγκληση του διοικητικού συμβουλίου σχετίζεται με τις «ατυχείς», όπως τις χαρακτηρίζουν, πρωτοβουλίες του προέδρου της Ενωσης, Χριστόφορου Σεβαστίδη, όσον αφορά δήλωση του τελευταίου για τα γεγονότα της οδού Ματρόζου και την άσκηση ποινικών διώξεων για αυτά, αλλά και τον χειρισμό των σχέσεων με το δικηγορικό σώμα.

Ολόκληρη η ανακοίνωση με το αίτημα των πέντε μελών του Δ.Σ έχει ως εξής:

"Ενόψει των τελευταίων, τουλάχιστον ατυχών, κατά τη γνώμη μας, πρωτοβουλιών του Προέδρου της Ενωσης μας Χριστόφορου Σεβαστίδη και με αφορμή την έγγραφη δήλωσή του στις 16.1.2020 ως προς τα θλιβερά γεγονότα επί της οδού Ματρόζου, αλλά και της προσωπικής του απόφασης περί μη προσκλήσεως του Προέδρου της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων στην ετήσια ΓΣ και εν συνεχεία αποστολής επιστολής στην Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων με άγνωστο στο Διοικητικό Συμβούλιο και στα μέλη μας περιεχόμενο και της μη εγχείρησης του ψηφίσματος της ετήσιας Γενικής Συνέλευσης στον αρμόδιο Υπουργό Δικαιοσύνης, αλλά στον Υπουργό Επικράτειας, ενέργειες που προκαλούν σύγχυση εντός του Δικαστικού Σώματος, αλλά και στην κοινή γνώμη, εάν δηλαδή είναι απόψεις προσωπικές του Πρόεδρου της Ένωσης ή αποφάσεις των συλλογικών οργάνων αυτής, ζητούμε σύμφωνα με το άρθρο 15 παρ.1 του Καταστατικού της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων την σύγκληση έκτακτου Διοικητικού Συμβουλίου το συντομότερο επί τω τέλει διασφαλίσεως του σεβασμού του καταστατικού πλαισίου της Ένωσης μας".

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή