Αποκάλυψη «Κ»: Τουρκικά πυρά στον Εβρο πάνω από ελληνικό τζιπ

Αποκάλυψη «Κ»: Τουρκικά πυρά στον Εβρο πάνω από ελληνικό τζιπ

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε κατακόρυφη αύξηση της επιθετικότητας στα νησιά και τον Έβρο προχωρούν τις τελευταίες ώρες οι τουρκικές δυνάμεις Ασφαλείας.

Η «Κ» αποκαλύπτει ότι χθες τα ξημερώματα, άνδρες των Τουρκικών Ειδικών Δυνάμεων Επιχειρήσεων πυροβόλησαν πάνω από τζιπ των Ενόπλων Δυνάμεων που βρισκόταν σταθμευμένο στην ελληνική πλευρά των συνόρων στον βόρειο Έβρο.

Δεν πρόκειται για το πρώτο περιστατικό κατά το οποίο στελέχη των τουρκικών δυνάμεων βάλλουν με πυρά κατά Ελλήνων στρατιωτικών. Πριν λίγα 24ωρα, πυρά δέχθηκε και ελληνική περίπολος που έκανε νυχτερινή επιτήρηση σε σημεία του ποταμού. Οι άνδρες και γυναίκες των Ομάδων Ειδικών Επιχειρήσεων (Polis Özel Harekât) περιπολούν μέσα στον ποταμό Έβρο πάνω σε ελαστικές λέμβους πάνοπλοι, προστατεύοντας τις εργασίες που γίνονται από την τουρκική πλευρά, ενώ την ίδια στιγμή σημαδεύουν προς την ελληνική πλευρά. Υπενθυμίζεται ότι η κατάσταση στην θάλασσα είναι εξίσου επικίνδυνη καθώς, με τις ευλογίες του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τουρκική ακταιοφυλακίδα εμβόλισε σκάφος του Λιμενικού Σώματος. Σχετικές κινήσεις έγιναν και τις προηγούμενες ημέρες στη θάλασσα, με το σοβαρό ατύχημα να αποφεύγεται μόλις και μετά βίας. Σε γενικές γραμμές οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις αλλά και Σώματα Ασφαλείας στις συνοριακές περιοχές, βρίσκονται σε ύψιστη επιφυλακή, προκειμένου να αντιμετωπίζουν με ψυχραιμία και επαγγελματισμό τις ολοένα και πιο ακραίες τουρκικές προκλήσεις. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή