Ζητούνται εθελοντές για τη μάχη του ΕΣΥ με τον κορωνοϊό

Ζητούνται εθελοντές για τη μάχη του ΕΣΥ με τον κορωνοϊό

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πρόσκληση προς γιατρούς, νοσηλευτές και λοιπούς επαγγελματίες υγείας, φοιτητές σχολών υγείας, συνταξιούχους επιστήμονες υγείας, αλλά και όποιον άλλον επιθυμεί να στηρίξει με εθελοντική εργασία το δημόσιο σύστημα υγείας στη δύσκολη λόγω κορωνοϊού περίοδο, απευθύνει το υπουργείο Υγείας.

Με τον τίτλο «Γίνε εθελοντής για την προστασία της δημόσιας υγείας», το υπ. Υγείας ενεργοποιεί πρόγραμμα εθελοντικής εργασίας στο ΕΣΥ, το οποίο απευθύνεται σε επαγγελματίες υγείας οι οποίοι κατόπιν ταχύρρυθμης εκπαίδευσης και ανάλογα με τα προσόντα τους θα υποστηρίζουν σε συνεργασία με το ήδη υπηρετούν προσωπικό τις δομές υγείας της χώρας. Εκτός από τους επαγγελματίες υγείας, το πρόγραμμα απευθύνεται και σε όποιον επιθυμεί να προσφέρει, παρέχοντας διοικητική, τεχνική και οποιαδήποτε άλλη υποστήριξη στο σύστημα υγείας.

Ειδικότερα, οι ενδιαφερόμενοι εθελοντές μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του υπουργείου Υγείας, www.moh.gov.gr, πεδίο «Γίνε εθελοντής για την αντιμετώπιση της νόσου COVID-19», όπου θα δηλώσουν συμμετοχή συμπληρώνοντας τα στοιχεία τους στη σχετική φόρμα καταγραφής. Μεταξύ των στοιχείων που ζητούνται είναι η ηλικία, οι σπουδές, η επαγγελματική εμπειρία, οι ώρες και ημέρες διαθεσιμότητας για εθελοντική εργασία, η δυνατότητα μετακίνησης και η προτίμηση περιοχής στην οποία θέλουν να δραστηριοποιηθούν. Οι αιτήσεις των εθελοντών θα καταχωρίζονται ανά υγειονομική περιφέρεια σύμφωνα με τη δήλωση προτίμησης. Εν συνεχεία, θα υπάρξει κατανομή από τις ΥΠΕ ανάλογα με τις ανάγκες που προκύπτουν στις δομές υγείας της περιοχής ευθύνης τους.

Ο υπεύθυνος Διαχείρισης Εθελοντών της κάθε ΥΠΕ θα καλεί σε συνέντευξη τους εθελοντές. Στην επιλογή τους θα συνεκτιμώνται η εργασιακή εμπειρία, οι δεξιότητες του κάθε εθελοντή και το εν γένει ενδιαφέρον του για να εργαστεί σε συγκεκριμένα πεδία που χρήζουν άμεσης ενίσχυσης για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών που έχουν ανακύψει. Οι εθελοντές που θα επιλεγούν, αναλόγως της θέσης και των καθηκόντων που θα ορισθούν να αναλάβουν, θα λάβουν ταχύρρυθμη εκπαίδευση από τον υπεύθυνο διεύθυνσης/υπηρεσίας (π.χ. ιατρικής, νοσηλευτικής, διοικητικής, τεχνικής υπηρεσίας κ.ά.) και θα αρχίσουν αμέσως να εργάζονται.

Οι υπεύθυνοι του προγράμματος υπενθυμίζουν στους ενδιαφερομένους, πριν συμπληρώσουν την αίτηση, να λάβουν υπ’ όψιν ότι στις ομάδες αυξημένου κινδύνου για σοβαρή λοίμωξη COVID-19 είναι τα άτομα άνω των 70 ετών, άτομα με βαριά καρδιοπάθεια, βαριά πνευμονοπάθεια, αρρύθμιστο σακχαρώδη διαβήτη, καρκινοπαθείς υπό ενεργό χημειοθεραπεία, ακτινοθεραπεία ή ανοσοθεραπεία και μεταμοσχευμένοι που λαμβάνουν δύο ή περισσότερα ανοσοκατασταλτικά φάρμακα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή