Προκλητική επίθεση από Τσαβούσογλου με ανυπόστατες κατηγορίες κατά Αθήνας

Προκλητική επίθεση από Τσαβούσογλου με ανυπόστατες κατηγορίες κατά Αθήνας

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πρόθεση της Άγκυρας να υπερθεματίζει σε όποιο φόρουμ έχει λόγο κατά της Ελλάδας, επιβεβαιώνει το επεισόδιο, κατά την υπουργική Σύνοδο (δια τηλεδιάσκεψης του ΝΑΤΟ), όπου ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου επιτέθηκε κατά της Αθήνας, επαναλαμβάνοντας μια σειρά ανυπόστατων κατηγοριών και ψευδών ειδήσεων για την κατάσταση στον Έβρο.

Υπενθυμίζεται ότι η Άγκυρα έχει ισχυριστεί ότι οι Ελληνικές δυνάμεις σκότωσαν μετανάστες, κάτι για το οποίο η Τουρκία έχει αποδυθεί σε μια διεθνή εκστρατεία δυσφήμισης της Ελλάδα.

Διπλωματικές πηγές ανέφεραν ότι ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας ζήτησε και έλαβε άμεσα το λόγο ενημερώνοντας του Συμμάχους ότι, μεταξύ άλλων, η Ελλάδα δέχθηκε μια χωρίς προηγούμενο ενορχηστρωμένη επίθεση στα σύνορά της με παράλληλη εκστρατεία παραπληροφόρησης. Μεθοδεύσεις που καταστρατηγούν με τον πλέον προφανή τρόπο τις αξίες της Συμμαχίας.

Ολοι οι σύμμαχοι δικαιούνται να ζητούν την αλληλεγγύη του ΝΑΤΟ, προσέθεσε, με την προϋπόθεση ωστόσο ότι οι ίδιοι θα τιμούν τις δεσμεύσεις τους.

Τότε, ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μ. Τσαβούσογλου σηκώθηκε από τη θέση του χωρίς να περιμένει το κλείσιμο της συζήτησης από τον ΓΓ του ΝΑΤΟ Γενς ΣΤόλτενμπεργκ. Ζήτησε μάλιστα να προβεί στη δευτερολογία του ως τελευταίος ομιλητής, αλλά η Γραμματεία του ΝΑΤΟ του ξεκαθάρισε ότι δεν προβλέπεται από τη διαδικασία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή