Αποφυλακίστηκε ο Γιάννος Παπαντωνίου

Αποφυλακίστηκε ο Γιάννος Παπαντωνίου

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υστερα από 17 μήνες προσωρινής κράτησης στις φυλακές, ο πρώην υπουργός Γιάννος Παπαντωνίου, που κρατήθηκε για μήνες για υπόθεση που αφορά σε ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος αν και ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες, αποφυλακίστηκε τελικά χθες από τον Κορυδαλλό.

Το δικαστικό συμβούλιο (Πλημμελειοδικών Αθηνών) είχε δεχθεί πριν από ημέρες την αποφυλάκισή του με περιοριστικούς όρους, αλλά η σχετική απόφαση δεν είχε εκτελεσθεί, διότι σύμφωνα με τον συνήγορό του Μιχάλη Δημητρακόπουλο, δεν υπήρχαν οι 150.000 ευρώ, που είχαν επιβληθεί ως χρηματική εγγύηση, μαζί και με άλλους περιοριστικούς όρους.

Τελικά, η αποφυλάκιση του πρώην υπουργού πραγματοποιήθηκε χθες, καθώς το δικαστικό συμβούλιο δέχθηκε το αίτημά του να καταβληθούν τα χρήματα της εγγύησης ώς την 1η Ιουλίου.

Πέραν της χρηματικής εγγύησης στον πρώην υπουργό έχουν επιβληθεί κι άλλοι περιοριστικοί όροι, όπως απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και υποχρέωση εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Πάντως, ο ίδιος από την έναρξη της δικαστικής του περιπέτειας υποστηρίζει σε όλους τους τόνους ότι οι κατηγορίες που του αποδόθηκαν δεν είχαν σχέση με την πραγματικότητα και το κατηγορητήριο εις βάρος του αποτελούσε «νομική κατασκευή», τόσο για την κατηγορία περί ξεπλύματος «μαύρου» χρήματος, αφού ο ίδιος έχει συναινέσει για το άνοιγμα των λογαριασμών του και ύποπτα χρήματα δεν εντοπίστηκαν, αλλά και ως προς το πρόγραμμα των φρεγατών για το οποίο ο ίδιος αρνείται πως έβλαψε το ελληνικό Δημόσιο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή