ΕΤΙΚΕΤΕΣ: Γαστρονόμος αφιέρωμα, Ζυμαρικά / Ρύζι, Πιάτα Ημέρας

Όπως και να το κάνουμε, το φρέσκο είναι πάντα ωραιότερο από το ξερό ή το κατεψυγμένο. Κάτι το ζύμωμα στο χέρι, η μυρωδιά και η υφή της ζύμης, ο έλεγχος των πρώτων υλών κάτι η προσπάθεια (διάβαζε δυσκολία) του ανοίγματος του φύλλου με τον λεπτό πλάστη, όλα αυτά μαζί συντελούν στο να αποτελέσουν τα φρέσκα, χειροποίητα ζυμαρικά μια «ζωντανή» γευστική απόλαυση. Το επιχειρούμε διαβάζοντας προσεκτικά τις οδηγίες.

Πώς φτιάχνουμε ζυμαρικά;

Τι είδους αλεύρι χρησιμοποιούμε; Τι κάνουμε αν δεν έχουμε μηχανή, πώς δίνουμε το σχήμα που θέλουμε;

Διαβάστε ότι πρέπει να ξέρετε πριν ξεκινήσετε εδώ.


 Οι καλύτερες συνταγές για φρέσκα ζυμαρικά

Οι αρβανίτικες γκόγκλιες

 Φρέσκα ζυμαρικά στη μηχανή

Spaetzle

Νιόκι πατάτας

Dunderi

Από τα πιο εύκολα σπιτικά ζυμαρικά, δε χρειάζονται μηχανή και γεμίζονται με ρικότα και παρμεζάνα.


 Κυπριακές ραβιόλες

Απαιτούν λίγο έξτρα κόπο, αλλά το αποτελέσμα θα σας αποζημιώσει. Σερβίρονται σε ζωμό με τριμμένο χαλούμι.

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΡΧΕΙΟ