ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ

Αφιέρωμα: Φτιάχνουμε φρέσκα ζυμαρικά

afieroma-ftiachnoyme-freska-zymarika-2372596

Όπως και να το κάνουμε, το φρέσκο είναι πάντα ωραιότερο από το ξερό ή το κατεψυγμένο. Κάτι το ζύμωμα στο χέρι, η μυρωδιά και η υφή της ζύμης, ο έλεγχος των πρώτων υλών κάτι η προσπάθεια (διάβαζε δυσκολία) του ανοίγματος του φύλλου με τον λεπτό πλάστη, όλα αυτά μαζί συντελούν στο να αποτελέσουν τα φρέσκα, χειροποίητα ζυμαρικά μια «ζωντανή» γευστική απόλαυση. Το επιχειρούμε διαβάζοντας προσεκτικά τις οδηγίες.

Πώς φτιάχνουμε ζυμαρικά;

Τι είδους αλεύρι χρησιμοποιούμε; Τι κάνουμε αν δεν έχουμε μηχανή, πώς δίνουμε το σχήμα που θέλουμε;

afieroma-ftiachnoyme-freska-zymarika0Διαβάστε ότι πρέπει να ξέρετε πριν ξεκινήσετε εδώ.


 Οι καλύτερες συνταγές για φρέσκα ζυμαρικά

Οι αρβανίτικες γκόγκλιες

afieroma-ftiachnoyme-freska-zymarika2

 Φρέσκα ζυμαρικά στη μηχανή

afieroma-ftiachnoyme-freska-zymarika4

Spaetzle

afieroma-ftiachnoyme-freska-zymarika6

Νιόκι πατάτας

afieroma-ftiachnoyme-freska-zymarika8

Dunderi

afieroma-ftiachnoyme-freska-zymarika10

Από τα πιο εύκολα σπιτικά ζυμαρικά, δε χρειάζονται μηχανή και γεμίζονται με ρικότα και παρμεζάνα.


 Κυπριακές ραβιόλες

afieroma-ftiachnoyme-freska-zymarika12

Απαιτούν λίγο έξτρα κόπο, αλλά το αποτελέσμα θα σας αποζημιώσει. Σερβίρονται σε ζωμό με τριμμένο χαλούμι.