«Αρχοντες» των αγώνων οι γιατροί

«Αρχοντες» των αγώνων οι γιατροί

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πλανήτης με αργά βήματα επανέρχεται στην κανονικότητα. Οι κοινωνίες, για οικονομικούς και ψυχολογικούς λόγους, πρέπει να μπουν στους ρυθμούς τους. Από αυτήν την επάνοδο δεν μπορεί να εξαιρεθεί και ο αθλητισμός. Γιατί κι αυτός αποτελεί ένα τεράστιο οικονομικό κεφάλαιο και ζουν από αυτόν εκατομμύρια άνθρωποι.

Ομως, θα πρέπει να καταλάβουν όλοι οι εμπλεκόμενοι πως το αντικείμενο δεν είναι προς εκμετάλλευση, ούτε από τους πολιτικούς ούτε από τους παράγοντες. Είναι απαραίτητο όλοι να καταλάβουν πως στις αποφάσεις τους πρώτο μέλημα θα πρέπει να είναι η υγεία των αθλητών, προπονητών και όσων εμπλέκονται από διάφορες θέσεις.

Δυστυχώς την Ελλάδα, όπως συμβαίνει πάντα, κάθε θέμα αποτελεί πεδίο πολιτικής και οπαδικής αντιπαράθεσης. Σπάνιες οι περιπτώσεις που επικράτησε η κοινή λογική και προτάθηκε πρωτίστως το συμφέρον του αθλήματος. Το ίδιο έργο παρακολουθούμε και τώρα, με την έναρξη ή όχι και το πώς θα ολοκληρωθεί το επαγγελματικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου.

Σίγουρα η απόφαση δεν είναι εύκολη. Ομως τι πιο απλό, να κάνουν πέρα οι εμπλεκόμενες αρχές του κράτους και οι παράγοντες των ΠΑΕ και να αφήσουν τους καθ’ ύλην αρμόδιους να εξετάσουν τις παραμέτρους και να εισηγηθούν την πρότασή τους.

Αυτή τη στιγμή, η χώρα διαθέτει την αρμόδια επιτροπή που παρακολουθεί την εξέλιξη της πανδημίας και καθημερινά αποφασίζει το πώς θα συνεχίσουμε να ζούμε. Από την πλευρά τους οι ΠΑΕ, έστω κι αν δεν είναι η ειδικότητά τους, έχουν τα δικά τους ιατρικά επιτελεία.

Ας συζητήσουν κι ας προτείνουν το τι θα επιβάλλεται να γίνει. Οπως ακριβώς έγινε η επιστροφή στις προπονήσεις, έτσι να αποφασιστεί το πώς θα πρέπει  να συνεχιστεί το πρωτάθλημα. Κι αν αυτοί δουν πως ο οποιοσδήποτε τρόπος διεξαγωγής του θα εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία όσων θα συμμετάσχουν, να προτείνουν τη διακοπή του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή