Γενέθλια στη Σταυρούπολη για την κ. Σακελλαροπούλου

Γενέθλια στη Σταυρούπολη για την κ. Σακελλαροπούλου

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας γιορτάζει σήμερα τα 64α γενέθλιά της στη Σταυρούπολη. Βρίσκεται για τρίτη συνεχή ημέρα στη Θράκη στο πλαίσιο της πρώτης επίσημης επίσκεψής της μετά την ανάληψη των καθηκόντων της. Το πρωινό πρόγραμμα περιλαμβάνει επισκέψεις στην Κομοτηνή. Το μεσημέρι θα αναχωρήσει για τη Σταυρούπολη, από όπου κατάγεται, και θα διανυκτερεύσει στο σπίτι της οικογένειάς της. Πρόκειται για το ίδιο σπίτι όπου περνούσε τα καλοκαίρια στις αρχές της δεκαετίας του ’60 όταν ως μαθήτρια ζούσε με τους γονείς της στη Θεσσαλονίκη.

Στην Κομοτηνή

Χθες, ύστερα από κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο Πεσόντων Ηρώων στην Κομοτηνή, επισκέφθηκε το γραφείο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης όπου συνάντησε τον περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο. Στη συνέχεια, μετέβη στην Τσανάκλειο Σχολή, όπου ανακηρύχθηκε επίτιμη δημότης από τον δήμαρχο Κομοτηνής Γιάννη Γκαράνη και συνάντησε εκπροσώπους τοπικών φορέων. Κατά τον χαιρετισμό της είπε μεταξύ άλλων: «Η Κομοτηνή είναι μια πόλη με ξεχωριστή κουλτούρα. Αποτελεί ιστορικά έναν τόπο συνάντησης πολιτισμών και θρησκειών. Εναν τόπο όπου οι ανθρώπινες σχέσεις και η αίσθηση της κοινής μοίρας οικοδομούν ένα κοινό μέλλον. Οι Ελληνίδες και οι Ελληνες της Θράκης, χριστιανοί και μουσουλμάνοι, αποτελούν τον δικό σας μοναδικό πλούτο». Στην ίδια ομιλία, η Πρόεδρος απέδωσε έμφαση στην ανάγκη δρομολόγησης ενός μεγάλου αναπτυξιακού προγράμματος για τη Θράκη.

Αργότερα, συναντήθηκε με τον μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής Παντελεήμονα και επισκέφθηκε το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης όπου την υποδέχθηκε ο πρύτανης Αλέξανδρος Πολυχρονίδης, οι αντιπρυτάνεις και οι κοσμήτορες των σχολών. Στο ενδιάμεσο, η Πρόεδρος περπάτησε στο κέντρο της πόλης και συνομίλησε με πολίτες. Η επίσκεψη στη μονάδα ανακύκλωσης μπαταριών Sunlight Recycling και η ξενάγηση στο οινοποιείο «Κίκονες» ήταν ο επίλογος του επίσημου προγράμματος. Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας έγινε παντού δεκτή με θερμά και ειλικρινή αισθήματα. Η επίσκεψη θεωρείται μέχρι στιγμής επιτυχημένη και έγινε ασφαλώς στο πλαίσιο της έντονης σημασίας που αποδίδει η Αθήνα στην περιοχή λόγω και της εν εξελίξει έντασης με την Τουρκία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή