Υπόθεση Novartis: Νέα στοιχεία για συνταγογραφήσεις στη Βουλή

Υπόθεση Novartis: Νέα στοιχεία για συνταγογραφήσεις στη Βουλή

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στοιχεία για συνταγογραφήσεις που ελέγχονται για γιατρό, σύζυγο της εισαγγελέως κ. Ελένης Ράικου, που έχει καταθέσει ως μάρτυρας στη Βουλή, έφθασαν στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής που διενεργεί την έρευνα για την υπόθεση NOVARTIS.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για πόρισμα της ΥΠΕΔΥΦΚΑ (Υπηρεσία Ελέγχου Δαπανών Υγείας Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης) του ΕΟΠΥΥ, η οποία στο πλαίσιο ελέγχων διαπίστωσε ότι υπήρξε εκ μέρους του συγκεκριμένου γιατρού συνταγογράφηση που ελέγχεται.

Το πόρισμα στάλθηκε από την υπηρεσία στην εισαγγελία πρωτοδικών, η οποία με τη σειρά της το έστειλε στην εισαγγελία διαφθοράς για να σχετιστεί με την υπόθεση NOVARTIS, καθώς η έρευνα αφορά και σε άλλες φαρμακοβιομηχανίες.

Η επικεφαλής εισαγγελέας διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη διαβίβασε τη δικογραφία στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής, προκειμένου μα συσχετιστεί με το φάκελο της NOVARTIS, ενώ αναμένεται να γίνει και δικαστική έρευνα επί του θέματος.

Από την πλευρά του, για «υπόθεση φούσκα» κάνει λόγο ο ίδιος ο σύζυγος της κ. Ράικου, στρατιωτικός γιατρός Λάζαρος Καρνέσης, για τα έγγραφα που διαβιβάστηκαν στη Βουλή.

Οπως τονίζει σε δήλωσή του: 

«Πρόκειται για μια ακόμη υπόθεση φούσκα που σκοπό έχει να πλήξει τη σύζυγό μου. Επιχειρείται η διαπόμπευση μου από μια εισαγγελέα με την οποία έχω προσωπική σφοδρή αντιδικία. Την έχω μηνύσει, της έχω κάνει αίτηση εξαίρεσης, αναφορά και αγωγή κακοδικιας. Απορώ πώς με ερευνά. Κάθε ενέργεια της είναι ανυπόστατη. επιφυλάσσομαι κάθε νόμιμου δικαιώματος μου».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή