Το άλλο «μαγαζί»

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν ήταν ένα το παραμάγαζο το οποίο έκανε outsoursing την εξουσία που ο λαός έδωσε στην Πρώτη Φορά Αριστερά. Υπήρχε και άλλο και κατά πως δείχνουν τα πράγματα πολύ πιο επικίνδυνο, διότι συσχετιζόταν με συμμορίες του κοινού ποινικού δικαίου, με δολοφονίες, εκβιασμούς, με την «προστασία» 350 οίκων ανοχής, 250 studios, 300 παράνομων καζίνο και με μηνιαίο τζίρο να υπολογίζεται σε 1 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της «Καθημερινής» (24.5.2020), «τον Απρίλιο του 2016, η ηγεσία της ΕΥΠ είχε ενημερώσει τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον πρόεδρο της Βουλής για την εν εξελίξει μυστική έρευνα για τη διαφθορά στην αστυνομία. Αυτό προκύπτει με απόλυτη σαφήνεια από την 70σέλιδη αναφορά που συνέταξε η ΕΥΠ και υπέβαλε τον Δεκέμβριο του ίδιου χρόνου στην τότε προϊσταμένη της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου. Αφορμή φέρεται να υπήρξε η καταγραφή συνομιλιών του μετέπειτα δολοφονηθέντος επιχειρηματία Δημήτρη Μάλαμα με εν ενεργεία βουλευτή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και αντικείμενο τη διαμεσολάβηση του τελευταίου, ώστε διαγωνισμοί όπως αυτοί για την τροφοδοσία των hotspots ή για τη λειτουργία του καφενείου της Βουλής να καταλήξουν στον επιχειρηματία».

Το πιο περίεργο είναι ότι αμέσως μετά την ενημέρωση η ΕΥΠ καταγράφει στην αναφορά της ότι «μετά την ενημέρωση του κ. πρωθυπουργού και του κ. προέδρου της Βουλής από την Υπηρεσία μας, ο βουλευτής καλεί εκ νέου τον Μάλαμα και του αναφέρει για τη διαρροή που υπάρχει στη δράση τους. (…) Κατά τη διάρκεια της έρευνάς μας διαπιστώθηκε ότι το κύκλωμα πλέον δεν χρησιμοποιεί τα καρτοτηλέφωνα για τον ορισμό των ραντεβού». Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ: «Ο επιχειρηματίας Δημήτρης Μάλαμας δολοφονήθηκε τον Οκτώβριο του 2019 στο Χαϊδάρι λίγα μέτρα από τα γραφεία της εταιρείας εμπορίας καφέ που είχε στην ιδιοκτησία του. (…) Hταν στενός συνεργάτης με τον απόστρατο αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ. Σπύρο Παπαχρήστου, που και αυτός δολοφονήθηκε τον Μάιο του 2018 έξω από ταβέρνα στην Παλλήνη».

Το θέμα αυτό επισκιάστηκε από τις ηχογραφημένες συνομιλίες Νίκου Παππά – Σάμπυ Μιωνή, αλλά είναι απείρως σοβαρότερο από μια υπόθεση πολιτικής διαφθοράς που μπορεί να προκύψει από τις εν λόγω κασέτες. Δεν είναι μόνο οι δύο μαφιόζικες δολοφονίες των πρωταγωνιστών, είναι και το γεγονός ότι μια εγκληματική οργάνωση του κοινού ποινικού δικαίου, που μπορούσε να δρα στις γειτονιές μας, είχε τέτοιες πολιτικές διασυνδέσεις ώστε να μαθαίνει για τις απόρρητες ενημερώσεις που είχαν δύο κορυφαίοι πολιτειακοί παράγοντες, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο τότε πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης.

Αυτό το «μαγαζί», η δράση του οποίου δεν ξέρουμε ακόμη μέχρι πού φτάνει, πρέπει να ελεγχθεί εξονυχιστικά από τη Δικαιοσύνη. Δεν ρίχνει απλώς σκιές στη Δημοκρατία. Εχει και αίμα…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή