Εντονα καιρικά φαινόμενα μέχρι την Κυριακή

Εντονα καιρικά φαινόμενα μέχρι την Κυριακή

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Σκωτσέζικο ντους» μας κάνει ο καιρός ήδη το τελευταίο 24ωρο. Η κακοκαιρία και τα έντονα καιρικά φαινόμενα εκδηλώθηκαν αρχικά στη Βόρεια Ελλάδα και προβλέπεται να επεκταθούν σε όλη τη χώρα μέχρι και τις πρωινές ώρες της Κυριακής 9 Αυγούστου. Οι βροχές και οι καταιγίδες που ξεκίνησαν στην Ηπειρο και την Κεντρική και Δυτική Μακεδονία προχώρησαν στη Θεσσαλία, τη Στερεά Ελλάδα, το Βόρειο Ιόνιο και τη Βόρεια Πελοπόννησο. Το δεύτερο Σαββατοκύριακο του Αυγούστου αναμένεται να χρειαστεί ομπρέλα, καθώς, σύμφωνα με τις προβλέψεις, μας επιφυλάσσει ισχυρές βροχές και καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις και θυελλώδεις ανέμους. Η κακοκαιρία «Θάλεια» θα μας αποχαιρετήσει την Κυριακή δίνοντας τη θέση της σε φυσιολογικές για την εποχή θερμοκρασίες.

Στο μεταξύ, ισχυροί άνεμοι και υψηλές θερμοκρασίες είχαν ως συνέπεια την πρόκληση δύο πυρκαγιών στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα. Λίγο μετά τις δύο το μεσημέρι της Πέμπτης φωτιά ξέσπασε στην Αταλάντη, στη δυτική πλευρά της κωμόπολης, σε μια έκταση που απέχει περίπου 200 μέτρα από τα σπίτια του οικισμού. Η φωτιά πήρε γρήγορα διαστάσεις, καθώς ισχυροί άνεμοι έπνεαν στην περιοχή. Στο μέτωπο έσπευσαν 72 πυροσβέστες με 26 οχήματα, βυτιοφόρα και μηχάνημα έργου. Ταυτόχρονα, από αέρος επιχείρησαν δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. Οι πυροσβέστες έδωσαν μάχη να συγκρατήσουν τις φλόγες για να μην επεκταθούν σε δασική κυρίως έκταση νότια και νοτιοδυτικά της Αταλάντης.

Αργά χθες το απόγευμα, η μάχη δεν είχε ακόμα κερδηθεί, ωστόσο η  φωτιά δεν ενέπνεε ανησυχία στους αξιωματικούς της Πυροσβεστικής. Γύρω στις πέντε χθες το απόγευμα πυρκαγιά ξέσπασε στην Αγία Πελαγία, στα Κύθηρα. Η φωτιά εκδηλώθηκε σε χαμηλή βλάστηση, κοντά σε σπίτια, ενώ τον πυκνό καπνό μπορούσαν να διακρίνουν οι λουόμενοι από την πλησιέστερη παραλία. Οπως ήταν φυσικό σε πολλούς «ξύπνησαν» μνήμες από το πρόσφατο παρελθόν, ωστόσο η κινητοποίηση ήταν άμεση. Στην περιοχή επιχείρησαν 66 πυροσβέστες με 18 οχήματα, τρία ελικόπτερα και τέσσερις ομάδες πεζοπόρα. Εξ αυτών 20 ήταν μέλη των ΕΜΑΚ, ενώ μια μικρότερη ομάδα επτά ατόμων αναμενόταν αργά το απόγευμα να φθάσει διά θαλάσσης μέσω Νεάπολης με τη συμβολή του Λιμενικού.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, αργά χθες το απόγευμα η φωτιά δεν είχε μεν τεθεί υπό έλεγχο, αλλά αντιμετωπιζόταν επιτυχώς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT