Προσχεδιασμένη και οργανωμένη η δολοφονία Φύσσα

Προσχεδιασμένη και οργανωμένη η δολοφονία Φύσσα

2' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τεκμηριωμένες αναφορές και αξιοποίηση των εκατοντάδων επιβαρυντικών στοιχείων που υπάρχουν στην ογκωδέστατη δικογραφία, το παραπεμπτικό βούλευμα για τη Χ.Α. δεν καταλείπει αμφισβητήσεις για την έκνομη δράση βουλευτών και στελεχών της. Οι δικαστές που καθόρισαν την πλειοψηφία της παραπομπής πατώντας πάνω στην εμπεριστατωμένη πρόταση του εισαγγελέα εφετών Ισίδωρου Ντογιάκου, αποφάσισαν την παραπομπή όλων όσοι εμπλέκονται σε εγκληματικές ενέργειες. Κορωνίδα της εγκληματικής δράσης του σκληρού πυρήνα της Χ.Α. θεωρούν οι δικαστές –όπως και ο κ. Ντογιάκος- τη στυγνή δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι που αποτέλεσε και τη θρυαλλίδα των δικαστικών εξελίξεων. Κατά το βούλευμα, το οποίο στην υπόθεση της δολοφονίας Φύσσα υπήρξε ομόφωνο, πρωταγωνιστής της στυγερής δολοφονίας, ήταν ο φυσικός αυτουργός του φόνου Γιώργος Ρουπακιάς.

Κατά τους δικαστές, η δολοφονία Φύσσα ήταν προσχεδιασμένη, οργανωμένη και εκτελέστηκε στο πλαίσιο της γενικότερης εγκληματικής δράσης της Χ.Α. που είχε στόχο την επιβολή διά της βίας των θέσεων και των απόψεών της σε ιδεολογικούς και πολιτικούς αντιπάλους.

Πολλές είναι οι σελίδες του βουλεύματος που περιγράφουν καρέ καρέ τη δολοφονία και τις κινήσεις των χρυσαυγιτών, αλλά και την εμπλοκή του ίδιου του Νίκου Μιχαλολιάκου, ο οποίος, όπως προκύπτει από την άρση του απορρήτου των τηλεπικοινωνιών του, ενημερώθηκε αμέσως μετά το φονικό, ενώ λίγες ημέρες νωρίτερα είχε πυροδοτήσει το κλίμα με εμπρηστικές δηλώσεις του. Εκτός από τον Ρουπακιά, που τράβηξε το μαχαίρι και σκότωσε τον Φύσσα, για τη δολοφονία του με διάφορες μορφές συμμετοχής παραπέμπονται και άλλα 13 άτομα που συγκροτούσαν την ομάδα κρούσης της Χ.Α. στη Νίκαια.

Το παζλ της βίας

Επίσης παραπέμπονται και άλλα στελέχη της για βίαιες επιθέσεις, δολοφονικές απόπειρες και άλλα αδικήματα που περιγράφονται στο πολυσέλιδο βούλευμα συμπληρώνοντας το εγκληματικό παζλ στη δράση της Χ.Α. Ανάμεσά τους οι αιματηρές επιθέσεις στο Πέραμα κατά μελών του ΠΑΜΕ, οι επιθέσεις σε στέκια αντεξουσιαστών σε Ηλιούπολη και Πετράλωνα, επιθέσεις κατά αλλοδαπών σε διάφορα σημεία της χώρας, όπως την Κρήτη, αλλά και οι βίαιες επιθέσεις στην Ιχθυόσκαλα κατά Αιγυπτίων ψαράδων.

Η εγκληματική δράση της Χ.Α. κορυφώθηκε, όπως αναφέρεται στο βούλευμα, μόλις ενδύθηκε τον μανδύα του πολιτικού κόμματος με τη συμμετοχή της ΧΑ στις εκλογές του 2012, ενώ ο σκληρός της πυρήνας με τα ναζιστικά χαρακτηριστικά είχε οργανωθεί χρόνια νωρίτερα.

Σοκάρουν τα στοιχεία που παρατίθενται στο βούλευμα για τον οργανωμένο ένοπλο πυρήνα της Χ.Α. που αποτελούσε την αιχμή του δόρατος για τη βίαιη επιβολή των θέσεών της με την ευθύνη συντονισμού και εκπόνησης των εγκληματικών σχεδίων να αποδίδονται στην ηγεσία της.

«Η επιχειρησιακή δράση του κόμματος συνίστατο σε αλλεπάλληλες μεθοδευμένες και σε βάθος χρόνου βίαιες επιθέσεις κατά πολιτικών του αντιπάλων, στοχοποιημένων ημεδαπών και αλλοδαπών στο πλαίσιο της οποίας τελέστηκαν διάφορα σοβαρότατα εγκλήματα, όπως ανθρωποκτονίες, βαριές σκοπούμενες σωματικές βλάβες, εκβιάσεις εμπρησμοί και άλλα». Το απόσπασμα της πρότασης του εισαγγελέα Ισίδωρου Ντογιάκου που συμπυκνώνει την ουσία της εγκληματικής δράσης της Χρυσής Αυγής υιοθετείται πλήρως από τους δικαστές που επέλεξαν το εδώλιο για τους «τζιχάντ» της Χ.Α…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή