Σε εθελοντική βάση η επιστροφή στη δημοτική αστυνομία

Σε εθελοντική βάση η επιστροφή στη δημοτική αστυνομία

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε εθελοντική βάση η επιστροφή στη δημοτική αστυνομία σύμφωνα με εγκύκλιο που εξέδωσε το υπουργείο Εσωτερικών. Με την εγκύκλιο 14 (νόμος 4325/2015) καταργείται ο θεσμός της διαθεσιμότητας ( ν.  4172/2013) και οι 1542 θέσεις στην Ελληνική αστυνομία στις οποίες είχαν ενταχθεί οι πρώην δημοτικοί αστυνομικοί. Ωστόσο οι πρώην δημοτικοί αστυνομικοί έχουν τις εξής εναλλακτικές λύσεις.

– Οι πρώην δημοτικοί αστυνομικοί που έχουν ενταχθεί σε σωφρονιστικά ιδρύματα και σε υπηρεσίες ασύλου και μετανάστευσης θα παραμείνουν στις θέσεις τους.

– Οσοι επιθυμούν μπορούν να καταθέσουν αίτηση παραμονής τους στην ΕΛΑΣ. Ωστόσο ο συνολικός αριθμός όσων θα παραμείνουν δεν μπορεί να ξεπερνά τους 350. Αν κατατεθούν περισσότερες αιτήσεις η επιλογή θα γίνει βάση κριτηρίων τα οποία θα εξιδικευτούν με κοινή υπουργική απόφαση του υπουργού Εσωτερικών Νίκου Βούτσης και αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση.

– Σε περίπτωση που ο δήμος στον οποίο υπηρετούσαν αποφασίσει να μην επανασυστήσει τη διεύθυνση δημοτικής αστυνομίας, οι πρώην δημοτικοί αστυνομικοί επιστρέφουν στις υπηρεσίες του δήμου σε προσωποπαγείς θέσεις με βάση τα τυπικά τους προσόντα.

– Οσοι δεν εντάσσονται σε καμία από αυτές τις κατηγορίες ή δεν είχαν τοποθετηθεί σε συγκεκριμένη θέση μετά τη διαθεσιμότητά τους θα παραμείνουν στη διάθεση του υπουργού Εσωτερικών προκειμένου να τοποθετηθούν σε αποκεντρωμένες υπηρεσίες

Η επιστροφή των υπαλλήλων στη θέση την οποία υπηρετούσαν πιθανότητα θα γίνει με τον ίδιο βαθμό με τον οποίο αποχώρησαν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή