«Εκλογοσοσιαλισμός» και «εκλογορατσισμός»

«Εκλογοσοσιαλισμός» και «εκλογορατσισμός»

2' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Γράφαμε χθες για τον «εκλογοσοσιαλισμό», την ιδιοφυή σύλληψη των Συριζανέλων, σύμφωνα με την οποία «κανείς δεν θα δουλεύει. Θα ψηφίζει κάποιος τις επιθυμίες του και αυτές θα πραγματοποιούνται» (Καθημερινή 10.6.2015). Ναι, αυτή η άποψη είναι για γέλια, αλλά προχθές ο κ. Νίκος Βούτσης αυτό είπε: Ο ελληνικός λαός ψήφισε κατά των δανειακών συμβάσεων και γι’ αυτό οι εταίροι οφείλουν να μας δανείσουν κι άλλα, αλλά χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Το άλλο «μαύρο πρόβατο της Ευρώπης» (για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων), η Ουγγαρία, έχει ήδη ανακαλύψει τον «εκλογορατσισμό», μια εξίσου ιδιοφυή σύλληψη του ανεκδιήγητου Βίκτορα Ορμπάν, ο οποίος κάνει θέμα «δημοκρατίας» τις ξενοφοβικές επιθυμίες του. «Στελέχη της ουγγρικής κυβέρνησης έχουν δηλώσει ότι επιδιώκουν να επανέλθει το μέτρο της κράτησης όσων εισέρχονται στη χώρα χωρίς χαρτιά, το οποίο είχε καταργηθεί κατόπιν σύστασης της Ε.Ε. Η κυβέρνηση της Βουδαπέστης έχει αποστείλει εκατομμύρια ερωτηματολόγια στους πολίτες της χώρας, με τα οποία ζητεί να μάθει την άποψή τους για τη μετανάστευση. Η Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες εξέφρασε «σοκ» για τις ερωτήσεις, στις οποίες περιλαμβάνονται κάποιες που συνδέουν τη μετανάστευση με την τρομοκρατία. «Σύμφωνα με κάποιους, οι κακοί χειρισμοί των Βρυξελλών για τη μετανάστευση και η διάδοση της τρομοκρατίας συνδέονται. Συμφωνείτε;». Δύο από τις τρεις προτεινόμενες απαντήσεις εκφράζουν συμφωνία. Αλλη ερώτηση επαναλαμβάνει το ίδιο μοτίβο: «Σύμφωνα με ορισμένους, οι πολιτικές των Βρυξελλών σε σχέση με τη μετανάστευση και την τρομοκρατία έχουν αποτύχει και χρειάζεται μια νέα προσέγγιση των ζητημάτων αυτών. Συμφωνείτε;». Επίσης, ο Ούγγρος πρωθυπουργός Ορμπάν έχει επικρίνει ως «παρανοϊκές και άδικες» τις προτάσεις της Κομισιόν για υποχρεωτική εγκατάσταση προσφύγων στα κράτη-μέλη». (Καθημερινή 10.6.2015)

Οσοι γελούν με τις ερωτήσεις του ακροδεξιού Βίκτορα Ορμπάν (ο οποίος, ως «αντιμνημονιακός», υπήρξε ένα διάστημα αγαπημένο παιδί της παλαβής Αριστεράς), ας το ξανασκεφτούν. Κάπως έτσι είναι και οι ερωτήσεις της κυβέρνησης προς το εκλογικό σώμα: «Σύμφωνα με ορισμένους, μεταξύ των οποίων είναι και ο κ. Βαρουφάκης, “το ασφαλιστικό δεν βγαίνει”. Υπάρχει η πρόταση να χρηματοδοτούν τα επικουρικά ταμεία με νέα δάνεια οι Σλοβένοι. Συμφωνείτε;».

Η δημοκρατική επίφαση δεν εφαρμόζεται επιλεκτικά. Ενα δημοψήφισμα με το ερώτημα «θέλετε τα λεφτά των άλλων χωρίς όρους και προϋποθέσεις» θα ήταν νίκη της Δημοκρατίας επί των αριθμών. Και αφού λυθεί διά της κάλπης το οικονομικό μας πρόβλημα, μπορούμε μετά άνετα να λύσουμε και το μεταναστευτικό. Αλήθεια: αν γίνονταν εκλογές στην Ελλάδα με το ερώτημα «να φύγουν ή να μείνουν οι ξένοι;», τι ποσοστά θα υπήρχαν; Κι αν η «λαϊκή εντολή» ήταν ενάντια στις οδηγίες της Ε.Ε., δεν θα έπρεπε να γίνει σεβαστή; Δεν θα έπρεπε να απελαθούν όλοι οι ξένοι;

Εφιαλτικό σενάριο; Ναι. Αλλά μόλις ξεκοπούμε από την Ευρώπη, όλα είναι ανοιχτά. Δεν θα ξεκοπούμε μόνο από τους «ανάλγητους δανειστές», θα ξεκοπούμε και από τους «υποκριτικούς ανθρωπιστές», σύμφωνα με την ακροδεξιά ορολογία, και θα υπάρξει και συνέχεια. Υπό τις δεδομένες συνθήκες, ο κατήφορος δεν θα είναι ακροαριστερός, όπως φαντάζονται οι παλαβοί του ΣΥΡΙΖΑ. Η κατρακύλα θα είναι ακροδεξιά…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή