Πλήρης στήριξη από ΔΝΤ, αλλά με προϋποθέσεις

Πλήρης στήριξη από ΔΝΤ, αλλά με προϋποθέσεις

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ – ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ. Τo Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεσμεύεται πλήρως να στηρίξει τη νέα ελληνική κυβέρνηση, αλλά αναγνωρίζει ότι «η ατζέντα έχει πολλές προκλήσεις». Αυτό δήλωσε χθες ο διευθυντής Επικοινωνίας του Ταμείου Τζέρι Ράις, ο οποίος πρόσθεσε ότι το ΔΝΤ έχει «πλήρη και καλή συνεργασία με τις ελληνικές αρχές και τους Ευρωπαίους εταίρους για την προώθηση όλων των θεμάτων με στόχο την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης του ευρωπαϊκού προγράμματος».

Το ΔΝΤ θεωρεί ότι η επαρκής ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών είναι προϋπόθεση για τη βιωσιμότητα του χρηματοπιστωτικού κλάδου. Το ίδιο και τα μέτρα που θα ενισχύσουν τη διοίκηση των τραπεζών, αλλά και η ρύθμιση των μη εξυπηρετούμενων δανείων. Ο κ. Ράις τόνισε ότι αυτά είναι τα τρία κλειδιά «για την ανάκτηση της εμπιστοσύνης και τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του χρηματοπιστωτικού κλάδου, καθώς και της δυνατότητάς του να στηρίξει την οικονομία μεσο-μακροπρόθεσμα». Σύμφωνα, εξάλλου, με πηγή του Ταμείου, οι ανάγκες ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών ανέρχονται σε 13 δισ. ευρώ.

Από την πλευρά του, ο κ. Ράις δήλωσε ότι το ΔΝΤ είναι πάντα ανοιχτό σε μία πρόωρη αποπληρωμή των δανείων που έχει χορηγήσει. Μετά την ενημέρωση διευκρίνισε, ωστόσο, ότι αυτό δεν υπονοεί κάποια διάθεση να μη συμμετάσχει στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή