ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μπρόκολο με πράσινα σαλατικά και αμύγδαλα

ΝΕΝΑ ΙΣΜΥΡΝΟΓΛΟΥ

Φωτογραφία: ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: Μπρόκολο, Σαλάτες, Σάλτσες / Ζωμοί, Λαχανικά, Ξηροί καρποί

Προετοιμασία: 30΄
 

Υλικά για 4 άτομα:
  • 400 γρ. πράσινα σαλατικά της αρεσκείας μας (σγουρή, ρόκα, γαλλική), πλυμένα, χοντροκομμένα
  • τα μπουκετάκια από 1 μικρό μπρόκολο, ζεματισμένα σε βραστό νερό  για 3 - 4 λεπτά
  • 50 γρ. αμύγδαλα χοντροσπασμένα, καβουρντισμένα σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λιπαρή ουσία
  • τα σπόρια από 1/2 ρόδι (αν μας αρέσει και δεν μας ενοχλούν τα μικρά κουκουτσάκια που έχουν)

Για τη σάλτσα  εσπεριδοειδών:

  • 120 ml ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας ξίδι (κατά προτίμηση από κόκκινο κρασί)
  • 1 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
  • 2 κουτ. σούπας χυμός μανταρινιού ή πορτοκαλιού
  • 1 κουτ. σούπας μέλι, της αρεσκείας μας
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα, της αρεσκείας μας
  • 1/2 κουτ. γλυκού εστραγκόν ξερό, τριμμένο (σε μεγάλα σούπερ μάρκετ και σε μπαχαράδικα) ή τζίντζερ, σε σκόνη  


Διαδικασία:

Σάλτσα: Βάζουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα στο μούλτι και χτυπάμε μέχρι να γίνει λεία.

Σαλάτα: Αφήνουμε το μπρόκολο να κρυώσει και μετά το ανακατεύουμε σε μπολ με την πράσινη σαλάτα και το ρόδι (αν βάλουμε). Περιχύνουμε με τη σάλτσα, σκορπίζουμε τα αμύγδαλα και σερβίρουμε.

Μυστικό: Αντί για αμύγδαλα, μπορούμε να βάλουμε ηλιόσπορους. Επίσης, μπορούμε να προσθέσουμε 1 κουταλιά φύλλα δυόσμου, χοντροκομμένα, και 1 πιπεριά Φλωρίνης (από βάζο), σε κύβους.

Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr
 

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ