Μπρόκολο με πράσινα σαλατικά και αμύγδαλα

Μπρόκολο με πράσινα σαλατικά και αμύγδαλα

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προετοιμασία: 30΄

 

Υλικά για 4 άτομα:

  • 400 γρ. πράσινα σαλατικά της αρεσκείας μας (σγουρή, ρόκα, γαλλική), πλυμένα, χοντροκομμένα
  • τα μπουκετάκια από 1 μικρό μπρόκολο, ζεματισμένα σε βραστό νερό  για 3 – 4 λεπτά
  • 50 γρ. αμύγδαλα χοντροσπασμένα, καβουρντισμένα σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λιπαρή ουσία
  • τα σπόρια από 1/2 ρόδι (αν μας αρέσει και δεν μας ενοχλούν τα μικρά κουκουτσάκια που έχουν)

Για τη σάλτσα  εσπεριδοειδών:

  • 120 ml ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας ξίδι (κατά προτίμηση από κόκκινο κρασί)
  • 1 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
  • 2 κουτ. σούπας χυμός μανταρινιού ή πορτοκαλιού
  • 1 κουτ. σούπας μέλι, της αρεσκείας μας
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα, της αρεσκείας μας
  • 1/2 κουτ. γλυκού εστραγκόν ξερό, τριμμένο (σε μεγάλα σούπερ μάρκετ και σε μπαχαράδικα) ή τζίντζερ, σε σκόνη  

Διαδικασία:

Σάλτσα: Βάζουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα στο μούλτι και χτυπάμε μέχρι να γίνει λεία.

Σαλάτα: Αφήνουμε το μπρόκολο να κρυώσει και μετά το ανακατεύουμε σε μπολ με την πράσινη σαλάτα και το ρόδι (αν βάλουμε). Περιχύνουμε με τη σάλτσα, σκορπίζουμε τα αμύγδαλα και σερβίρουμε.

Μυστικό: Αντί για αμύγδαλα, μπορούμε να βάλουμε ηλιόσπορους. Επίσης, μπορούμε να προσθέσουμε 1 κουταλιά φύλλα δυόσμου, χοντροκομμένα, και 1 πιπεριά Φλωρίνης (από βάζο), σε κύβους.

Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή