Απεργούν οι ιδιοκτήτες φορτηγών

Απεργούν οι ιδιοκτήτες φορτηγών

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με «πάγωμα» απειλείται η αγορά αγαθών όλης της χώρας μετά την απόφαση της Ομοσπονδίας Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδος (ΟΦΑΕ) να προχωρήσει σε απεργία διαρκείας από τις 4 Φεβρουαρίου, ημέρα της γενικής απεργίας που έχουν προκηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. «Η κυβέρνηση επιβάλλει ασφαλιστικές εισφορές που ξεπερνούν το 38% του ετήσιου εισοδήματός μας. Αν υπολογίσει κανείς και τον φόρο με συντελεστή 29% και 33%, καθώς και την προκαταβολή φόρου του επόμενου έτους 100%, το τέλος επιτηδεύματος 650 ευρώ, η πολιτεία επιχειρεί να μας υποχρεώσει να επιβιώσουμε με ένα ποσοστό λιγότερο και από το 10% του εισοδήματος που παράγουμε με σκληρή καθημερινή εργασία», σημειώνει η ΟΦΑΕ στην ανακοίνωσή της. Οι ιδιοκτήτες των περίπου 32.000 φορτηγών και βυτιοφόρων δημοσίας χρήσεως διεκδικούν την άμεση απόσυρση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου και τη δημιουργία μεικτών κλιμακίων ελέγχου για την πάταξη της παράνομης μεταφοράς. Ζητούν, επίσης, την κατάργηση των τριγωνικών αδειών τρίτων χωρών και μείωση των διήμερων αδειών ανάλογα με τον όγκο μεταφοράς.

Στο μεταξύ, σε στάσεις εργασίας προχωρούν τα σωματεία εργαζομένων στον ΟΑΣΑ. Σήμερα παραμένουν ακινητοποιημένα όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς από τις 11 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα, ενώ οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Μεταφορών στις 12 το μεσημέρι.

Την Πέμπτη, ημέρα γενικής απεργίας, ακινητοποιημένα θα παραμείνουν τα τρόλεϊ, τα τρένα, οι συρμοί του προαστιακού σιδηροδρόμου και τα ταξί, οι εργαζόμενοι των οποίων θα πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία.

Με στάσεις εργασίας θα συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στα υπόλοιπα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της Αθήνας. Συγκεκριμένα, τα λεωφορεία θα κινηθούν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, ενώ μετρό, ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και τραμ θα πραγματοποιούν δρομολόγια από τις 10 το πρωί έως τις 3 μετά το μεσημέρι.

Κλειστά θα παραμείνουν την Πέμπτη τα πρατήρια υγρών καυσίμων σε όλη τη χώρα. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ) διαμαρτύρεται για το ασφαλιστικό, τη διάλυση του επικουρικού ταμείου της, την ανεξέλεγκτη παράνομη διακίνηση καυσίμων, τον αθέμιτο ανταγωνισμό και την καθετοποίηση της αγοράς πετρελαιοειδών.

Και οι γιατροί

Να κλείσουν τα ιατρεία τους την ίδια ημέρα καλεί τους γιατρούς όλης της χώρας ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ), αλλά και οι κατά τόπους ιατρικοί σύλλογοι. Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων του ΠΙΣ εντάσσεται και η αυριανή αποχή των γιατρών από την ηλεκτρονική συνταγογράφηση. Στη γενική απεργία της Πέμπτης είχαν έως χθες δηλώσει συμμετοχή και οι νοσοκομειακοί γιατροί, οι γιατροί των μονάδων του ΠΕΔΥ και το λοιπό υγειονομικό προσωπικό σε νοσοκομεία, προνοιακές δομές, Κέντρα Υγείας και ΕΚΑΒ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή