ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σαλάτα με ρόκα, πορτοκάλι και κρουτόν

ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΠΕΣΚΙΑΣ

Φωτογραφία: ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: Λαχανικά, Φρούτα, Χόρτα, Πορτοκάλι, Σαλάτες, Αχλάδι, Αλκοόλ

Προετοιμασία: περίπου 40΄ Μαγείρεμα: 6΄- 7΄

Υλικά για 6 - 8 άτομα:
  • τα φύλλα από 3 μάτσα ρόκα, χοντροκομμένα
  • 2 πορτοκάλια, καθαρισμένα, σε λεπτές φέτες
  • 1 σκελίδα σκόρδου, ολόκληρη
  • 250 γρ. ψωμί χωριάτικο, με την κόρα, σε μικρούς κύβους
  • 4 αχλάδια, καθαρισμένα και κομμένα σε μικρούς κύβους
  • 70 γρ. ελιές πράσινες, χωρίς το κουκούτσι, κομμένες στη μέση
  • τα φύλλα από 1 μάτσο δυόσμο, χοντροκομμένα
  • τα φύλλα από 1/4 μάτσο φρέσκο κόλιανδρο, ψιλοκομμένα (σε ορισμένα σούπερ μάρκετ), προαιρετικά
  • τα φύλλα από 1/2 μάτσο μαϊντανό, χοντροκομμένα
  • 25 ml ξίδι από κόκκινο κρασί
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία:

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο για μισό λεπτό, ίσα να αρωματίσει το λάδι, και το αφαιρούμε.

Ρίχνουμε το ψωμί και σοτάρουμε για περίπου 6 λεπτά, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές και να γίνει τραγανό.

Βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και αφήνουμε σε χαρτί κουζίνας να στραγγίξει από το περιττό λάδι. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά του ντρέσινγκ.

Βάζουμε τα υλικά της σαλάτας σε μεγάλη σαλατιέρα, περιχύνουμε με το ντρέσινγκ, σκορπίζουμε τα κρουτόν, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr
 

 

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ