Πώς και πώς περιμένουμε τα σπαράγγια κάθε χρόνο και δεν χάνουμε ευκαιρία να τα αξιοποιήσουμε ποικιλοτρόπως, όπως σε αυτή την πρωτότυπη συνταγή.
Υλικά
Μερίδες: 4-6
- 1 πακέτο (500 γρ.) χυλοπίτες μακριές
- 500 γρ. φρέσκα σπαράγγια, κομμένα σε 3-4 κομμάτια, καθαρισμένα
- ξύσμα από 1 μικρό λεμόνι
- 150 γρ. φέτα μαλακή, θρυμματισμένη
- 30 ml ελαιόλαδο
Για το πέστο
- 200 γρ. φύλλα ρόκας
- 2 σκελίδες σκόρδο, καθαρισμένες
- 60 γρ. αμύγδαλα λευκά
- 60 γρ. παρμεζάνα, φρεσκοτριμμένη
- 80 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Πέστο
- Για να φτιάξουμε χυλοπίτες με σπαράγγια, φέτα και πέστο ρόκας αρχικά πολτοποιούμε, στον πολυκόφτη, όλα τα υλικά μέχρι να φτιάξουμε μια λεία κρέμα.
Χυλοπίτες
- Βράζουμε τις χυλοπίτες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Παράλληλα, σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά.
- Στη συνέχεια, σοτάρουμε τα σπαράγγια για 1-2 λεπτά.
- Μεταφέρουμε τις χυλοπίτες με πιρούνα στο σκεύος με τα σπαράγγια, μαζί με το λίγο νερό που θα μεταφέρουν, το πέστο, το ξύσμα, αλατοπίπερο και ανακατεύουμε.
- Σκορπίζουμε, στις χυλοπίτες με σπαράγγια, τη φέτα και σερβίρουμε.
Πηγή: Γαστρονόμος