Χυλοπίτες με σπαράγγια, φέτα και πέστο ρόκας

Χυλοπίτες με σπαράγγια, φέτα και πέστο ρόκας

Πώς και πώς περιμένουμε τα σπαράγγια κάθε χρόνο και δεν χάνουμε ευκαιρία να τα αξιοποιήσουμε ποικιλοτρόπως, όπως σε αυτή την πρωτότυπη συνταγή.

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πώς και πώς περιμένουμε τα σπαράγγια κάθε χρόνο και δεν χάνουμε ευκαιρία να τα αξιοποιήσουμε ποικιλοτρόπως, όπως σε αυτή την πρωτότυπη συνταγή.

Υλικά

Μερίδες: 4-6

  •  1 πακέτο (500 γρ.) χυλοπίτες μακριές
  •  500 γρ. φρέσκα σπαράγγια, κομμένα σε 3-4 κομμάτια, καθαρισμένα
  •  ξύσμα από 1 μικρό λεμόνι
  •  150 γρ. φέτα μαλακή, θρυμματισμένη
  •  30 ml ελαιόλαδο

Για το πέστο

  •  200 γρ. φύλλα ρόκας
  •  2 σκελίδες σκόρδο, καθαρισμένες
  •  60 γρ. αμύγδαλα λευκά
  •  60 γρ. παρμεζάνα, φρεσκοτριμμένη
  •  80 ml ελαιόλαδο
  •  αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Πέστο

  1. Για να φτιάξουμε χυλοπίτες με σπαράγγια, φέτα και πέστο ρόκας αρχικά πολτοποιούμε, στον πολυκόφτη, όλα τα υλικά μέχρι να φτιάξουμε μια λεία κρέμα.

Χυλοπίτες

  1. Βράζουμε τις χυλοπίτες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  2. Παράλληλα, σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά.
  3. Στη συνέχεια, σοτάρουμε τα σπαράγγια για 1-2 λεπτά.
  4. Μεταφέρουμε τις χυλοπίτες με πιρούνα στο σκεύος με τα σπαράγγια, μαζί με το λίγο νερό που θα μεταφέρουν, το πέστο, το ξύσμα, αλατοπίπερο και ανακατεύουμε.
  5. Σκορπίζουμε, στις χυλοπίτες με σπαράγγια, τη φέτα και σερβίρουμε.

Πηγή: Γαστρονόμος

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή