Super League: Μείωση ομάδων και πρωταθλητής μέσω play-offs

Super League: Μείωση ομάδων και πρωταθλητής μέσω play-offs

2' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πρόταση να μειωθεί ο αριθμός των ομάδων που στελεχώνουν τις δύο  επαγγελματικές κατηγορίες από τριάντα τέσσερις (34) ομάδες σε είκοσι έξι (26) πρότεινε στις ΠΑΕ – μέλη της η Super League.

H απόφαση θα ληφθεί σε έκτακτο ΔΣ που θα πραγματοποιηθεί στις 10/02.

Επίσης, πρότεινεται η ανάδειξη πρωταθλητή μέσα από τα play-offs και όχι απευθείας και χωρίς συμμετοχή στα play – offs όπως συμβαίνει σήμερα.

Αναλυτικά, προτείνεται η μείωση του αριθμού των ομάδων που συμμετέχουν στη Super League από 16 σε 14 από την αγωνιστική περίοδο 2018/19.

Επίσης, προτείνεται η σταδιακή μείωση των ομάδων του Πρωταθλήματος της Football League σε 14 ομάδες το 2018/19 και σε 12 ομάδες 2019/20.

Πρόταση για τη διοργάνωση των Πρωταθλημάτων – Αγωνιστική Περίοδος 2017/18

Κατά τη διάρκεια της κανονικής περιόδου θα διεξαχθούν 30 αγωνιστικές (15 αγωνιστικές σε κάθε γύρο), ενώ οι ομάδες θα αγωνιστούν μεταξύ τους σε εντός-εκτός έδρας αναμετρήσεις. Το αγωνιστικό πρόγραμμα της κανονικής περιόδου του Πρωταθλήματος θα διαμορφωθεί κατόπιν κλήρωσης. Με την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου, οι ομάδες θα συμμετάσχουν σε αγώνες κατάταξης (play-offs και play-out) ως εξής:

Θέσεις 1-4: Μετά την ολοκλήρωση των 30 αγωνιστικών, οι ομάδες που θα τερματίσουν στις θέσεις από 1η έως 4η θα αγωνιστούν μεταξύ τους σε εντός-εκτός έδρας αναμετρήσεις (6 αγωνιστικές συνολικά), ενώ το πρόγραμμα θα προκύψει κατόπιν κλήρωσης. Όλες οι ομάδες, μετά την ολοκλήρωση των 30 αγωνιστικών, θα μεταφέρουν τους βαθμούς τους αυτούσιους στην επόμενη φάση.

Θέσεις 5-8: Μετά την ολοκλήρωση των 30 αγωνιστικών, οι ομάδες που θα τερματίσουν στις θέσεις από 5η έως 8η θα αγωνιστούν μεταξύ τους σε εντός-εκτός έδρας αναμετρήσεις (6 αγωνιστικές συνολικά), ενώ το πρόγραμμα θα προκύψει κατόπιν κλήρωσης. Όλες οι ομάδες, μετά την ολοκλήρωση των 30 αγωνιστικών, θα μεταφέρουν τους βαθμούς τους αυτούσιους στην επόμενη φάση.

Με την ολοκλήρωση των αγώνων play-offs και την επικύρωση του βαθμολογικού πίνακα, οι ομάδες μας θα συμμετέχουν στις Ευρωπαϊκές Διοργανώσεις.

Υποβιβασμός (3 ή 4 ΟΜΑΔΕΣ)

Κατά την ποδοσφαιρική περίοδο 2017-2018 θα υποβιβαστούν απευθείας από τη Super League στη Football League τρεις (3) ομάδες, ήτοι οι Π.Α.Ε. που θα τερματίσουν στη 14η , 15η και 16η θέση του βαθμολογικού πίνακα της Super League.

Η ομάδα που θα τερματίσει στη 13η θέση της Super League (4η ομάδα από το τέλος της βαθμολογίας), θα δώσει αγώνα μπαράζ (2 αγώνες) με την ομάδα που θα τερματίσει στη 2η θέση στο βαθμολογικό πίνακα της Football League. Η ομάδα η οποία θα επιβληθεί στα μπαράζ, θα είναι η ομάδα που θα συμμετέχει στο επόμενο πρωτάθλημα της Super League.

Πρωτάθλημα Football League

Μετά την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου (και ενδεχομένως και των play-off), η ομάδα που θα τερματίσει στην 1η θέση θα προβιβαστεί απευθείας στη Super League, ενώ η ομάδα που θα τερματίσει στη 2η θέση στο Πρωτάθλημα της Football League θα δώσει διπλούς αγώνες μπαράζ με την ομάδα που θα τερματίσει στην 13η θέση της Super League.

Στον αντίποδα, οι ομάδες που θα τερματίσουν στις θέσεις 13η, 14η, 15η, 16η, 17η και 18η θα υποβιβαστούν απευθείας στη Γ’ Εθνική, ενώ στη Football League θα προβιβαστούν 2 ομάδες από τη Γ’ Εθνική.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή