Ποινή φυλάκισης ενός έτους στον Τούρκο ναυτικό

Ποινή φυλάκισης ενός έτους στον Τούρκο ναυτικό

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενοχο έκρινε χθες το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά τον 51χρονο μηχανικό του φορτηγού «Makbule Ana», που συνελήφθη να τραβάει φωτογραφίες με το κινητό τηλέφωνο στον ναύσταθμο της Σαλαμίνας. Στον Τούρκο ναυτικό επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης ενός έτους, με 3ετή αναστολή, ενώ το κινητό του τηλέφωνο κατασχέθηκε. Παρότι αρχικά συνελήφθη με την κατηγορία της κατασκοπείας εις βάρος της χώρας, του ασκήθηκε δίωξη για λήψη φωτογραφιών σε απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή, που επισύρει ποινή φυλάκισης έως 2 έτη. Ο 51χρονος μηχανικός δεν παρέστη στην εξ αναβολής από τις 2/2 δίκη, καθώς το διάστημα που μεσολάβησε από τη σύλληψή του μέχρι σήμερα επέστρεψε στη Σμύρνη. Καταδικάστηκε ερήμην.

Ο 51χρονος α΄ μηχανικός του εμπορικού πλοίου «Makbule Ana» βρισκόταν το πρωί της 1ης Φεβρουαρίου στην πλώρη του πλοίου, όταν το πλήρωμα περιπολικού σκάφους του Π.Ν. τον εντόπισε να βγάζει φωτογραφίες με το κινητό του τηλέφωνο στον ναύσταθμο της Σαλαμίνας. Για τις κινήσεις του, που κρίθηκαν ύποπτες, ενημερώθηκε άμεσα η Ασφάλεια του λιμεναρχείου Ελευσίνας. Ο 51χρονος αρχιμηχανικός συνελήφθη και οδηγήθηκε στο κρατητήριο, ενώ το κινητό του τηλέφωνο κατασχέθηκε και εστάλη στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ. Το επόμενο πρωί οδηγήθηκε για να δικαστεί στο αυτόφωρο, ωστόσο η δίκη ανεστάλη έως ότου ολοκληρωθεί η «εξερεύνηση» στο κινητό του. Χθες, πάντως, το δικαστήριο δεν μπήκε στην ουσία της υπόθεσης και τον έκρινε ένοχο. Μέσω συνηγόρου άσκησε έφεση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή