ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Νέο κατάστημα Leroy Merlin στο κέντρο της Αθήνας

ΝΙΚΟΣ ΡΟΥΣΑΝΟΓΛΟΥ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Σε συγκρότημα μεικτής χρήσης εμπορίου και γραφείων αναμένεται να μετατραπεί σταδιακά, εντός των προσεχών μηνών, ένα από τα κτίρια-φαντάσματα του κέντρου των Αθηνών. Ο λόγος για το ακίνητο των 35.000 τ.μ. που είχε αναπτύξει η εταιρεία Δάκων στα μέσα της προηγούμενης δεκαετίας, στην αρχή της λεωφ. Βασ. Σοφίας, πλησίον του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου και του Πύργου των Αθηνών. Η αρχική πρόθεση ήταν η λειτουργία πολυκινηματογράφων, κάτι που δεν κατέστη εφικτό λόγω προσφυγής στο Συμβούλιο της Επικρατείας, η οποία έγινε αποδεκτή. Σήμερα, σχεδόν 13 χρόνια μετά, το ημιτελές κτίριο αναμένεται να αποκτήσει σύντομα χρήση εμπορίου, καθώς όπως αναφέρει στην «Κ» ο κ. Κωνσταντίνος Ζαρμπής της «Δάκων», έχει επιτευχθεί συμφωνία μακροχρόνιας εκμίσθωσης μέρους αυτού με την αλυσίδα οικιακού εξοπλισμού Leroy Merlin του κ. Παύλου Φουρλή. «Αυτήν την περίοδο στο ακίνητο εκτελούνται εκτεταμένες εργασίες ανακατασκευής, προκειμένου να εξυπηρετηθεί το υπό δημιουργία κατάστημα», τονίζει.

Το τέταρτο κατάστημα της αλυσίδας στην περιοχή της Αττικής και το πρώτο στο κέντρο της Αθήνας, αναμένεται να εγκαινιαστεί τον Μάρτιο του 2018. Συνολικά, έχει συμφωνηθεί η μίσθωση επιφάνειας 6.000 τ.μ. Προβλέπεται, δε, η ενοποίηση του ισογείου και του πρώτου ορόφου του σημερινού κτιρίου, ενώ το κατάστημα θα επεκταθεί και προς τα κάτω, απορροφώντας μέρος του σημερινού υπόγειου χώρου στάθμευσης.

Το ιδιαίτερο στοιχείο είναι ότι η είσοδος του καταστήματος δεν θα βρίσκεται, όπως ίσως θα περίμενε κανείς, επί της λεωφ. Βασ. Σοφίας. Αιτία είναι το Προεδρικό Διάταγμα με το οποίο έχουν καθοριστεί οι χρήσεις της οδού και το οποίο δεν επιτρέπει την ανάπτυξη μεγάλων εμπορικών καταστημάτων σε απόσταση έως 20 μέτρα εκατέρωθεν του δρόμου. Ως εκ τούτου, η είσοδος του νέου Leroy Merlin θα γίνεται από την παράπλευρη οδό Καισαρείας.

Τα υπόλοιπα 10.000 τ.μ. εκμισθώσιμης επιφάνειας του ακινήτου αναμένεται να έχουν χρήση γραφείων. Ωστόσο, όπως σημειώνει ο κ. Ζαρμπής, αυτό θα πρέπει να γίνει αφού ολοκληρωθούν πρώτα οι εργασίες που εκτελούνται για το κατάστημα, δεδομένου ότι η όχληση είναι μεγάλη.

Έντυπη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ