Orilina: Προχωράει η διπλή επένδυση στο Ελληνικό

Orilina: Προχωράει η διπλή επένδυση στο Ελληνικό

Εκδόθηκε η οικοδομική άδεια για το συγκρότημα κατοικιών και την ιδιωτική λέσχη

2' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προχωρούν οι διαδικασίες για την έναρξη των εργασιών στις εκτάσεις που έχει αποκτήσει η Orilina Properties ΑΕΕΑΠ στο Ελληνικό, όπου σχεδιάζει την ανάπτυξη συγκροτήματος πολυτελών κατοικιών και ιδιωτικής λέσχης μελών. Το προηγούμενο διάστημα εξασφαλίστηκε η απαιτούμενη οικοδομική άδεια και πλέον έχει ξεκινήσει η διαδικασία της αναζήτησης κατασκευαστή μέσω σχετικού διαγωνισμού.

Το έργο «Marina Residences by Kengo Kuma» προβλέπει την κατασκευή ενός συγκροτήματος επιφανείας 4.900 τ.μ., που θα περιλαμβάνει οροφοδιαμερίσματα και μεζονέτες, με ιδιωτικές πισίνες και κήπους, όπως επίσης και χώρους αναψυχής, που θα είναι διαθέσιμοι για όλους τους ενοίκους. Ολα τα ακίνητα θα διαθέτουν θέα στη θάλασσα, αλλά και στον πύργο κατοικιών Riviera Tower της Lamda Development, που κατασκευάζεται σε κοντινό σημείο, καθώς οι εκτάσεις που αποκτήθηκαν, βρίσκονται στο παραλιακό μέτωπο. Εκτός από το οικιστικό συγκρότημα, σε όμορη έκταση θα δημιουργηθεί και μια ιδιωτική λέσχη που θα παρέχει μια σειρά από υπηρεσίες και παροχές, αποκλειστικά για τους ιδιοκτήτες των κατοικιών. Θα περιλαμβάνει εστιατόρια, πισίνες, γήπεδα, ένα υπαίθριο γυμναστήριο και πολλούς εξωτερικούς χώρους αναψυχής.

Οι κατοικίες θα κατασκευαστούν σε οικόπεδο 22,8 στρεμμάτων, το κόστος του οποίου ανήλθε σε 27,57 εκατ. ευρώ, ενώ η λέσχη θα αναπτυχθεί σε οικόπεδο 24,5 στρεμμάτων, για το οποίο δαπανήθηκαν επιπλέον 2,65 εκατ. ευρώ. Για τις ανάγκες της επένδυσης, η Orilina θα δαπανήσει συνολικά κεφάλαια 77,4 εκατ. ευρώ (30 εκατ. ευρώ κόστος γης και 47,4 εκατ. ευρώ κόστος ανέγερσης), εκ των οποίων 30 εκατ. ευρώ θα προέλθουν από τα έσοδα της αύξησης κεφαλαίου με δημόσια εγγραφή των μετοχών της εταιρείας, που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία προς το τέλος του 2023. Παράλληλα, η εισηγμένη έχει εξασφαλίσει και ομολογιακό δάνειο ύψους έως 50 εκατ. ευρώ.

Εχει ξεκινήσει η διαδικασία της αναζήτησης κατασκευαστή, μέσω σχετικού διαγωνισμού.

Κατά τη χρήση του 2023, τα έσοδα του ομίλου Orilina από ενοίκια ανήλθαν σε 6,1 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση κατά 8,1%. Τα λειτουργικά κέρδη διαμορφώθηκαν σε 10,73 εκατ. ευρώ, από 8,7 εκατ. ευρώ, καθώς το κέρδος από την αποτίμηση των επενδυτικών ακινήτων του ομίλου στην εύλογη αξία τους άγγιξε τα 7,38 εκατ. ευρώ, από 4,11 εκατ. ευρώ. Ασφαλώς, όσο ωριμάζει η επένδυση στο Ελληνικό, το μέγεθος αυτό αναμένεται να αυξηθεί κατακόρυφα, όπως επίσης και η αξία του χαρτοφυλακίου της εισηγμένης, το οποίο στο τέλος του 2023 ανερχόταν σε 111 εκατ. ευρώ, με ετήσια απόδοση της τάξεως του 7%. Κατά την περυσινή χρήση, τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους ανήλθαν σε 10 εκατ. ευρώ, έναντι 8,48 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας ετήσια αύξηση κατά 18%.

Για τη χρήση του 2024 θα πρέπει να αναμένεται και νέα αύξηση της αξίας του χαρτοφυλακίου, αλλά και των εσόδων, καθώς θα «συνεχιστεί» η ωρίμανση του έργου στο Ελληνικό, ενώ παράλληλα συνεχίζονται και οι κινήσεις ενίσχυσης των εσόδων από ενοίκια. Για παράδειγμα, πρόσφατα, εξασφαλίστηκε η μίσθωση μέρους του κτιρίου γραφείων της εταιρείας στην Κηφισιά, στην οδό Ερμού (παράδρομος Εθνικής Οδού). Εκεί, θα εγκατασταθεί το επόμενο διάστημα ο όμιλος Φουρλή, που θα συστεγάζεται πλέον με τον όμιλο Ελλάκτωρ, στον οποίο ανήκε αρχικά το κτίριο (προτού πουληθεί δηλαδή στην Orilina αντί ποσού 25 εκατ. ευρώ).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή