Σε ευρωπαϊκούς ρυθμούς επιστρέφει ο Ολυμπιακός

Σε ευρωπαϊκούς ρυθμούς επιστρέφει ο Ολυμπιακός

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αδειάζει η κλεψύδρα για την έναρξη του πρώτου αγώνα του Ολυμπιακού με την Ντιναμό Κιέβου στη φάση των «32» του Γιουρόπα Λιγκ. Η σέντρα θα γίνει αύριο στις 19.55 στο γήπεδο Καραϊσκάκη, το οποίο θα είναι γεμάτο καθώς τα εισιτήρια έχουν εξαντληθεί εδώ και ημέρες.

Η προετοιμασία των «ερυθρολεύκων» θα ολοκληρωθεί με μία πρωινή προπόνηση στο γήπεδο Καραϊσκάκη, μετά το τέλος της οποίας ο Πέδρο Μαρτίνς θα ανακοινώσει την αποστολή στην οποία πιθανότατα θα βρίσκεται ο Κώστας Φορτούνης. Ο διεθνής μεσοεπιθετικός κάνει αγώνα δρόμου για να ξεπεράσει τον τραυματισμό του στον αστράγαλο που υπέστη στα τελευταία λεπτά του ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ και εκφράζεται η αισιοδοξία πως θα είναι ετοιμοπόλεμος.

Αντιθέτως, ο Ομάρ Ελαμπντελαουί είναι απίθανο να προλάβει το αυριανό ματς με την ουκρανική ομάδα. Παράλληλα, είναι δύσκολο να αγωνιστεί και στο κυριακάτικο ντέρμπι με την ΑΕΚ. Πιθανότατα θα είναι έτοιμος για τη ρεβάνς με την Ντιναμό που θα διεξαχθεί στις 21 του μηνός στο «Ολιμπίνσκι» του Κιέβου.

Να σημειωθεί πως θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί οι φίλοι του Ολυμπιακού που θα βρεθούν αύριο στις εξέδρες του Καραϊσκάκη. Στο περιθώριο της συνάντησης που είχαν χθες οι ιθύνοντες των «Πειραιωτών» με τους υπεύθυνους ασφαλείας της UEFA τονίστηκε πως υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να κλείσει το φαληρικό γήπεδο σε περίπτωση εισβολής έστω και ενός φιλάθλου στη διάρκεια του αγώνα με την Ντιναμό. Οπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά, και ένας φίλαθλος να μπει στον αγωνιστικό χώρο, ακόμα και για να πανηγυρίσει, τότε αυτομάτως ο Ολυμπιακός θα τιμωρηθεί με ποινή έδρας. Διαιτητής ορίστηκε ο Αγγλος, Κρεγκ Πόουσον.

Απεβίωσε ο Ποσειδών

Σε ηλικία 81 ετών έφυγε από τη ζωή ο Αντώνης Ποσειδών. Ηταν ο σκόρερ του ενός από τα δύο γκολ του Ολυμπιακού στο αξέχαστο φιλικό παιχνίδι με τη Σάντος του Πελέ που διεξήχθη στις 4 Ιουλίου του 1961. Επειτα από ασίστ του Σιδέρη είχε πετύχει γκολ στο 10ο λεπτό. Ο βετεράνος ποδοσφαιριστής εντάχθηκε στο δυναμικό των «Πειραιωτών» το 1955 και για δύο χρόνια έπαιζε στη δεύτερη ομάδα. Από το 1957 έως το 1963 ήταν βασικό στέλεχος της πρώτης ομάδας. Αγωνίστηκε σε 70 ματς, πετυχαίνοντας 20 γκολ στο ελληνικό πρωτάθλημα. Φορώντας την ερυθρόλευκη φανέλα κατέκτησε τρία πρωταθλήματα (1957, 1958, 1959) αλλά και έξι Κύπελλα Ελλάδας, τα πέντε διαδοχικά (1957-1961 και 1963), ενώ ήταν και μέλος της ομάδας που κατέκτησε το Βαλκανικό Κύπελλο, το 1963. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η πειραϊκή εταιρεία τονίστηκε: «Η ΠΑΕ Ολυμπιακός και σύσσωμη η οικογένεια του Ολυμπιακού εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη της και τα συλλυπητήριά της για τον χαμό του Θρυλικού, Αντώνη Ποσειδώνα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή