Στους «8» του Ντουμπάι ο Τσιτσιπάς και στην Εθνική

Στους «8» του Ντουμπάι ο Τσιτσιπάς και στην Εθνική

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Αρωμα» Τσιτσιπά είχε η χθεσινή ημέρα. Πρώτα ανακοινώθηκε η συμμετοχή του στην εθνική ομάδα των ανδρών και εν συνεχεία «σφράγισε» το εισιτήριο για τον προημιτελικό γύρο του φημισμένου τουρνουά ΑΤΡ 500 του Ντουμπάι.

Αρχικώς, η Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Αντισφαίρισης γνωστοποίησε πως ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στην εθνική ανδρών στους αγώνες της 3ης κατηγορίας του Ντέιβις Καπ (Παγκόσμιο Κύπελλο ανδρών), που είναι πολύ πιθανό να φιλοξενήσει η Ελλάδα τον Σεπτέμβριο στο Τατόι Κλαμπ.

Η παγκόσμια ομοσπονδία είναι απολύτως ικανοποιημένη από την αντίστοιχη διοργάνωση των γυναικών (Φεντ Καπ) που διεξήχθη πέρυσι στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του. Στη συνεδρίαση της 5ης Μαρτίου στο Λονδίνο, αναμένεται να ανακοινώσει την ανάληψη της διοργάνωσης από την Ελλάδα τη δεύτερη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου.

Την εθνική ανδρών θα στελεχώσουν οι Στέφανος Τσιτσιπάς, Μάρκος Καλοβελώνης, Πέτρος Τσιτσιπάς και Μιχάλης Περβολαράκης. Αρχηγός της αποστολής ορίστηκε ο Αποστόλης Τσιτσιπάς, πατέρας και προπονητής του Στέφανου και του Πέτρου, με ομοσπονδιακό προπονητή τον Δημήτρη Χατζηνικολάου και εκπρόσωπο – συντονιστή της ελληνικής ομοσπονδίας, τον αναπληρωτή έφορο αγωνιστικού Διονύση Κοντονή. Ο πρόεδρος της ΕΦΟΑ, Σπύρος Ζαννιάς, ευχαρίστησε τον παλαιό πρωταθλητή Ελλάδας Φώτη Βαζαίο που συμμετείχε με την ιδιότητα του ομοσπονδιακού προπονητή στη φετινή διοργάνωση του Ντέιβις Καπ.

Στο Ντουμπάι, ο Στέφανος Τσιτσιπάς νίκησε άνετα τον Ιγκόρ Γκερασίμοφ από τη Λευκορωσία με 6-3, 6-1 και πέρασε για δεύτερη χρόνια στον προημιτελικό γύρο. Εκεί, θα αντιμετωπίσει τον 22χρονο Πολωνό Χούμπερτ Χουρκάζ τον οποίο είχε κερδίσει την περασμένη εβδομάδα στη Μασσαλία. Αντιθέτως, ο Παγδατής έχασε από τον Μονφίς με 6-3, 6-2 και αποκλείστηκε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή