Θύμα της Λαμίας έπεσε και ο Ολυμπιακός

Θύμα της Λαμίας έπεσε και ο Ολυμπιακός

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Σαράνοφ έχτισε τείχος μπροστά από την εστία της Λαμίας και με 19 επεμβάσεις βοήθησε τα μέγιστα προκειμένου η Λαμία να νικήσει με 1-0 τον Ολυμπιακό και να δραπετεύσει χθες βράδυ από το Καραϊσκάκη με το εισιτήριο της πρόκρισης στον ημιτελικό γύρο του Κυπέλλου Ελλάδας. Εκεί, όπου βρίσκει τον ΠΑΟΚ, την ΑΕΚ και τον Αστέρα Τρίπολης. Υπενθυμίζουμε πως η ομάδα της Φθιώτιδας είχε αποκλείσει στην προηγούμενη φάση των Παναθηναϊκό. Η τελευταία ομάδα που είχε αφήσει εκτός Κυπέλλου την ίδια περίοδο τους «αιώνιους» αντιπάλους ήταν η ΑΕΚ του Ντούσαν Μπάγεβιτς το 1996.

«Είναι ανεξήγητο! Kάναμε τόσες πολλές προσπάθειες, αλλά δεν μπορούσαμε να βάλουμε γκολ. Είναι ένας πικρός αποκλεισμός…», είπε εμφανώς απογοητευμένος ο Πέδρο Μαρτίνς μετά τη λήξη της ρεβάνς του 3-3 στη Λαμία. Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλης Μαρινάκης επισκέφθηκε τους ποδοσφαιριστές στα αποδυτήρια και έκανε λόγο για ντροπή: «Κόντρα σε αυτόν τον λυσσαλέο πόλεμο και στη βρωμιά που υπάρχει απέναντί μας, εμείς πρέπει να είμαστε ατσάλι και δεν ήμασταν. Σε παιχνίδια όπως αυτό δεν χωράει τίποτα άλλο. Μπαίνεις μέσα και προκρίνεσαι. Αυτή τη στιγμή όλοι αισθανόμαστε ντροπή».

Πληροφορίες αναφέρουν πως η ομάδα του Πειραιά θα πορευθεί με τον Πορτογάλο τεχνικό έως το τέλος της περιόδου. Με τη σέντρα, οι γηπεδούχοι είχαν διαρκώς την μπάλα στην κατοχή τους και με πολλές πάσες προσπαθούσαν να διασπάσουν τη διπλή ζώνη άμυνας των αντιπάλων τους. Από την πλευρά τους, οι ποδοσφαιριστές του Χάβου περίμεναν όλοι κάτω από τη σέντρα. Στο 52΄ στη μοναδική επιθετική προσπάθειά της, η Λαμία βρήκε το γκολ με προβολή του Τομάς. Λίγα λεπτά μετά ο Μαρτίνς πέρασε τους Ποντένσε και Φορτούνη στη θέση του Γκερέρο και του Μπουχαλάκη. Αυτομάτως, ο Ολυμπιακός βελτιώθηκε στον δημιουργικό τομέα, χάνοντας διαρκώς ευκαιρίες για να ισοφαρίσει. Στο 62΄ οι «Πειραιώτες» ζήτησαν πέναλτι σε χέρι του Πλιάτσικα στη μεγάλη περιοχή, όμως, ο Κομίνης έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Ο Σαράνοφ είχε πάντα απαντήσεις στις πολλές επιθετικές ενέργειες των «ερυθρόλευκων». Ακόμη και στο πέναλτι που κέρδισε ο Ποντένσε από τον Ασίγκμπα στο 85΄. Το εκτέλεσε ο Φορτούνης, αλλά ο γκολκίπερ της Λαμίας έπεσε στη σωστή πλευρά και απομάκρυνε την μπάλα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Λοντίγκιν, Κούτρης, Μιράντα, Σισέ, Τσιμίκας, Γκιγιέρμε, Μπουχαλάκης (56΄ Φορτούνης), Γκερέρο (56΄ Ποντένσε), Μασούρας, Νάτχο, Σολδάνο (66΄ Χασάν).

ΛΑΜΙΑ: Σαράνοφ, Καρυπίδης, Μπεχαράνο (80΄ Βασιλαντωνόπουλος), Πλιάτσικας, Καραμάνος, Ασούμπρε (59΄ Ρόμανιτς), Τομάς, Σκόνδρας, Επστάιν, Μπλάζιτς (67΄ Μπουλούλης), Ασίγκμπα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή