Ολυμπιακός: «Αγκαλιά» με τον 2ο προκριματικό γύρο

Ολυμπιακός: «Αγκαλιά» με τον 2ο προκριματικό γύρο

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μία νίκη μακριά από τη μαθηματική κατάκτηση της δεύτερης θέσης, που οδηγεί στον 2ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, απέχει ο Ολυμπιακός. Θεωρώντας δεδομένο πως θα κατακυρωθεί υπέρ των «ερυθρόλευκων» το ντέρμπι του ΟΑΚΑ που διεκόπη λόγω επεισοδίων, η ομάδα του Πειραιά θα χρειάζεται μόλις ένα τρίποντο στις υπόλοιπες πέντε αγωνιστικές που απομένουν.

Να σημειωθεί πως, μετά τη διακοπή, θα υποδεχθεί τον Ατρόμητο, εν συνεχεία θα παίξει στο Αγρίνιο με τον Παναιτωλικό, ενώ στην 28η αγωνιστική θα δώσει το τελευταίο εντός έδρας ματς της περιόδου, με αντίπαλο την Ξάνθη. Ακολούθως θα παίξει με τη Λαμία στη Φθιώτιδα και με την ΑΕΛ στον Θεσσαλικό κάμπο, ολοκληρώνοντας τις υποχρεώσεις της στις 5 Μαΐου.

Τότε θα αρχίσουν οι καλοκαιρινές διακοπές των Πειραιωτών και αναμένεται να ξαναπιάσουν δουλειά στο αθλητικό κέντρο του Ρέντη στις 10 Ιουνίου. Εντός των ημερών θα διαμορφωθεί το πρόγραμμα της καλοκαιρινής προετοιμασίας. Το βασικό στάδιό της αναμένεται να γίνει στην κεντρική Ευρώπη. Ο Πέδρο Μαρτίνς θα προσπαθήσει να παρουσιάσει στην καλύτερη δυνατή κατάσταση τους παίκτες του στις 23 ή 24 Ιουλίου, οπότε και θα διεξαχθούν τα πρώτα παιχνίδια του 2ου προκριματικού γύρου του Τσάμπιονς Λιγκ. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι, εφόσον ο Ολυμπιακός προκριθεί στον 3ο προκριματικό γύρο της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, τότε θα εξασφαλίσει αυτόματα την παρουσία του στους ομίλους του Europa League. Βεβαίως, σε περίπτωση κατά την οποία κατορθώσει και αποκλείσει άλλες δύο ομάδες, στον 3ο προκριματικό γύρο και στα πλέι-οφ, φυσικά θα παίξει ξανά στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, έπειτα από απουσία ενός έτους.

Οσον αφορά το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, με χθεσινή του τοποθέτηση ο διευθυντής επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Κώστας Καραπαπάς, υπογράμμισε: «Αν ο Ολυμπιακός δεν ήθελε να γίνει ο αγώνας, θα αποχωρούσε στο 4΄, όταν οι χούλιγκαν έφτασαν στον πάγκο του κραδαίνοντας μαχαίρια και προβαίνοντας σε βιαιοπραγίες κατά των ανθρώπων της αποστολής; Κάτι πρωτοφανές για το ελληνικό ποδόσφαιρο!

Ο αγώνας μπορούσε να διακοπεί ανά πάσα στιγμή με τους χούλιγκαν να σουλατσάρουν στο ταρτάν. Είναι λογικό να συνεχιστεί ο αγώνας με βόμβες μολότοφ και δακρυγόνα, με φωτιές εντός γηπέδου και με τους αφιονισμένους κουκουλοφόρους (και όχι μόνο) να εισβάλλουν όποτε ήθελαν; Το μόνο που ζητούσε ο Ολυμπιακός ήταν να απομακρυνθούν οι χούλιγκαν και να μην κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές. Φυσικά και θέλαμε να συνεχιστεί ο αγώνας, για να γίνουν οι πολλές ευκαιρίες γκολ και να είναι μεγαλύτερη η νίκη μας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή