«Ζεσταίνεται» από τώρα για το Τόκιο ο Τζόκοβιτς

«Ζεσταίνεται» από τώρα για το Τόκιο ο Τζόκοβιτς

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ευκαιρία να διαπιστώσει ως αγωνιζόμενος τις δύσκολες για πρωταθλητισμό καιρικές συνθήκες που επικρατούν τη θερινή περίοδο στο Τόκιο είχε ο Νόβακ Τζόκοβιτς. Ο πρωταθλητής του τένις πήρε μέρος στο «Rakuten Japan Open», κατέκτησε τον τίτλο, και έστειλε μήνυμα στη Διεθνή Ομοσπονδία Τένις να βρει τον τρόπο για να φτιάξει σωστά το πρόγραμμα των αγώνων ώστε οι αθλητές να μην αντιμετωπίσουν προβλήματα από τις υψηλές θερμοκρασίες.

«Ελπίζω ότι η Ομοσπονδία θα βρει τον τρόπο να φτιάξει σωστά τους αγώνες γιατί θα υπάρχουν πολλά παιχνίδια και όλα θα πρέπει να διεξαχθούν σε λιγότερες από δέκα ημέρες. Το μεσημέρι θα είναι δύσκολο και για τους αθλητές και για τους φιλάθλους να βρεθούν στον αγωνιστικό χώρο», υπογράμμισε ο πρωταθλητής. Ο Νόβακ Τζόκοβιτς το 2008 κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς του Πεκίνου, το 2012 ήταν σημαιοφόρος της Σερβίας και κατετάγη 4ος και το 2016 έχασε στον πρώτο γύρο. Στο Τόκιο, σύμφωνα με τις δηλώσεις του, θέλει να διεκδικήσει το μετάλλιο που λείπει από τη συλλογή του: «Του χρόνου, μετά τους αγώνες στο τουρνουά του Γουίμπλεντον, έχω προγραμματίσει να έρθω στην Ιαπωνία για να προλάβω να συνηθίσω τις καιρικές συνθήκες», τόνισε.

Εφέτος τον Ιούλιο περισσότεροι από 50 άνθρωποι πέθαναν στο Τόκιο εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών, ενώ από τον Μάιο μέχρι τον Σεπτέμβριο 95.137 άνθρωποι νοσηλεύτηκαν σε νοσοκομεία της πόλης.

Το θέμα των υψηλών θερμοκρασιών απασχολεί και τους διοργανωτές. Ετσι θα τοποθετηθούν πολλά κλιματιστικά μηχανήματα σε όλες τις κλειστές εγκαταστάσεις, οι δρόμοι θα στρωθούν με ειδικό μονωτικό υλικό που θα μειώνει τη ζέστη, οι αγώνες μαραθωνίων κ.λπ. θα διεξαχθούν νωρίς το πρωί ενώ, εφόσον χρειαστεί, στους χώρους όπου θα διεξαχθούν τα αθλήματα της κωπηλασίας και κανό θα υπάρχει τεχνητό χιόνι.

• Η Μαρία Σάκκαρη δεν θα πάρει μέρος στο τουρνουά που θα διεξαχθεί στο Λιντζ της Αυστρίας, διότι δεν έχει καταφέρει να ξεπεράσει το πρόβλημα τραυματισμού που την ταλαιπωρεί από τα μέσα του Σεπτεμβρίου. Στον πρώτο γύρο θα αντιμετώπιζε τη Στέφανι Βογκέλε αλλά αποσύρθηκε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή