Ο Βαβρίνκα εκτόπισε τον Τζόκοβιτς

Ο Βαβρίνκα εκτόπισε τον Τζόκοβιτς

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Φρένο στην εκπληκτική πορεία του Νόβακ Τζόκοβιτς στο Αυστραλιανό όπεν έβαλε ο Στάνισλας Βαβρίνκα. Ο νικητής τα τελευταία τρία χρόνια στη Μελβούρνη ηττήθηκε από τον Βαβρίνκα (Νο 8) με 3-2 σετ στον προημιτελικό γύρο του πρώτου γκραν σλαμ της χρονιάς. Ο αγώνας ήταν συναρπαστικός και είχε διάρκεια τέσσερις ώρες, με τον Ελβετό να είναι πιο αποτελεσματικός απ’ το νούμερο 2 της παγκόσμιας κατάταξης και να κερδίζει τους κρίσιμους πόντους στο πέμπτο σετ. Αν και ο Βαβρίνκα έχασε το πρώτο σετ με 2-6, παρέμεινε συγκεντρωμένος και ψύχραιμος. Ετσι πήρε τα δύο επόμενα με 6-4, 6-2. Εχασε το τέταρτο με 3-6 και τελικώς κατέκτησε το πέμπτο με 9-7 γνωρίζοντας την αποθέωση στην κατάμεστη «Ροντ Λέιβερ Αρένα».

Ο Τζόκοβιτς μετρούσε 28 συνεχόμενες νίκες στο τουρ, έχοντας ξεχάσει τι εστί ήττα από τον τελικό του Αμερικανικού όπεν πέρυσι τον Σεπτέμβριο, όπου είχε ηττηθεί από τον Ναδάλ. Παράλληλα, ο Σέρβος μετρούσε 25 συνεχόμενες νίκες στο Αυστραλιανό όπεν. Τελευταία φορά είχε χάσει απ’ τον Τσόνγκα στον προημιτελικό γύρο του 2010. Επίσης ο Τζόκοβιτς είχε καταφέρει να νικήσει τον Βαβρίνκα στις προηγούμενες 14 συναντήσεις τους. Για την ακρίβεια, απ’ το 2006 και το τουρνουά της Βιέννης, όποτε έπαιζαν οι δύο τενίστες, νικούσε πάντα ο Νόβακ.

Ο Ελβετός κατάφερε να βάλει ένα τέλος στα εντυπωσιακά σερί τού Νο 2 στον κόσμο και να πανηγυρίσει μια σπουδαία νίκη: «Ο Νόβακ είναι σπουδαίος πρωταθλητής. Δεν τα παρατάει ποτέ και είμαι πολύ χαρούμενος αυτή τη στιγμή. Πίστευα στη νίκη γιατί στα δύο προηγούμενα ματς είχαμε πάει σε 5 σετ», δήλωσε ο Βαβρίνκα, ο οποίος θα παίξει για δεύτερο στη σειρά γκραν σλαμ, στον ημιτελικό γύρο. Υπενθυμίζουμε πως έφθασε στην τετράδα του περυσινού Αμερικανικού όπεν, όπου «λύγισε» στο πέμπτο σετ από τον Τζόκοβιτς.

Τελευταίο εμπόδιο στον δρόμο προς τον τελικό θα είναι ο Τόμας Μπέρντιχ, ο οποίος στον προημιτελικό γύρο νίκησε τον Νταβίντ Φερέρ με 3-1 σετ (6-1, 6-4, 2-6, 6-4). Χάρη στην επιτυχία του, ο Τσέχος (Νο 7 στον κόσμο) μπορεί να υπερηφανεύεται πως έχει φθάσει τουλάχιστον έως την τετράδα και των τεσσάρων γκραν σλαμ (Αυστραλιανό όπεν, Ρολάν Γκαρός, Γουίμπλεντον και Αμερικανικό όπεν). Το πρωί «σφραγίζονται» τα άλλα δύο εισιτήρια για την τετράδα. Ο Ναδάλ αντιμετωπίζει τον Ντιμιτρόφ και ο Μάρεϊ τον Φέντερερ.

Στο ταμπλό των γυναικών, η 19χρονη Γιουτζίν Μπουσάρ νίκησε την Αννα Ιβάνοβιτς με 7-5, 5-7, 6-2 και έγινε η δεύτερη τενίστρια απ’ τον Καναδά που προκρίνεται στον ημιτελικό γύρο σε γκραν σλαμ. Κάτι ανάλογο είχε επιτύχει η Κάρλινγκ Μπασέτ, όταν προχώρησε έως την τετράδα του Αμερικανικού όπεν το 1984. Επόμενος αντίπαλος για την Μπουσάρ θα είναι η Κινέζα Να Λι, που απέκλεισε την Ιταλίδα Φλάβια Πενέτα με 6-2, 6-2.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή