Mέγας Φέντερερ, πέρασε τον Μάρεϊ

Mέγας Φέντερερ, πέρασε τον Μάρεϊ

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Και τώρα οι δυο τους. Οι μεγάλοι αντίπαλοι του παγκόσμιου τένις, ο Ραφαέλ Ναδάλ και ο Ρότζερ Φέντερερ, έκλεισαν ραντεβού για την Παρασκευή στον ημιτελικό γύρο του Αυστραλιανού όπεν, μετά τις χθεσινές επιτυχίες τους επί του Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ και του Αντι Μάρεϊ αντίστοιχα, «φλερτάροντας» πλέον με έναν ακόμη τίτλο γκραν σλαμ.

Ο Φέντερερ, που έχει επικρατήσει 17 φορές στα τέσσερα κορυφαία τουρνουά τένις στον κόσμο (Αυστραλιανό όπεν, Ρολάν Γκαρός, Γουίμπλεντον και Αμερικάνικο Οπεν), έπαιξε σπουδαίο τένις στον προημιτελικό με αντίπαλο τον Αντι Μάρεϊ. Μάλιστα, προηγήθηκε με 2-0 σετ (6-3, 6-4) και 5-4 στο τρίτο σετ έχοντας πετύχει και μπρέικ. Ο Σκωτσέζος, ωστόσο, κατάφερε να μειώσει σε 2-1 παίρνοντας το σετ στο τάι μπρέικ. Αλλά στο τέταρτο σετ ο Ελβετός δεν άφησε περιθώρια στον αντίπαλό του και επικράτησε με 6-3.

«Ανυπομονώ για τον αγώνα με τον Ράφα. Είμαι σίγουρος ότι θα είναι δύσκολος και σπουδαίος αγώνας. Θα προσπαθήσω να ξεκουραστώ και να προετοιμαστώ καλύτερα. Πέρυσι ήταν απίστευτος στην επιστροφή του στη δράση έπειτα από 7 μήνες απουσίας (λόγω τραυματισμού). Χαίρομαι που τον βλέπω και πάλι υγιή», τόνισε ο 32χρονος Φέντερερ μετά την επιτυχία του. Πάντως, στις πέντε τελευταίες συναντήσεις του με τον Ναδάλ σε γκραν σλαμ, κυριάρχησε σε όλες ο Ισπανός τενίστας. Η τελευταία νίκη του Ελβετού ήταν στον τελικό του Γουίμπλεντον το 2007.

Απ’ την πλευρά του, το νούμερο 1 της παγκόσμιας κατάταξης συνάντησε αρκετές δυσκολίες για να ξεπεράσει το εμπόδιο του Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ. Μάλιστα, είχε και μία πληγή στην αριστερή παλάμη που τον δυσκόλευε σημαντικά στα σερβίς. Τελικά, κόντρα στο ανερχόμενο αστέρι του παγκόσμιου τένις, ο Ναδάλ χρειάστηκε να παίξει τέσσερα σετ για να νικήσει με 3-6, 7-6 (3), 7-6 (7), 6-2 και να προκριθεί για τέταρτη φορά στον ημιτελικό γύρο του Αυστραλιανού όπεν. Στόχος του Ισπανού τενίστα είναι το 14ο γκραν σλαμ της καριέρας του και δεύτερο στη Μελβούρνη, μετά τον τίτλο που πήρε στην Ωκεανία το 2009. Στις 10.30 το πρωί ο Στάνισλας Βαβρίνκα, που απέκλεισε τον Τζόκοβιτς, θα αντιμετωπίσει τον Τόμας Μπέρντιχ με στόχο την πρόκριση στον τελικό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή