Μεγάλη πρόκληση για τον Ολυμπιακό

Μεγάλη πρόκληση για τον Ολυμπιακό

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με στόχο να διεκδικήσει ό,τι περισσότερο μπορεί από το απόλυτο φαβορί του ομίλου, ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει απόψε στο «Ετιχαντ» τη Μάντσεστερ Σίτι για την 3η αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ.

Είναι δεδομένο ότι στο συγκεκριμένο ματς ο πήχυς ανεβαίνει ακόμα περισσότερο σε σχέση με τις δύο προηγούμενες δοκιμασίες των «ερυθρολεύκων» στη διοργάνωση, παρ’ όλα αυτά, όμως, ο Ολυμπιακός έχει δείξει και στο πρόσφατο παρελθόν ότι είναι αποφασισμένος να πουλήσει ακριβά το τομάρι του.

Στη δυσκολία του αγώνα αναφέρθηκε και ο Πέδρο Μαρτίνς. Ο Πορτογάλος τεχνικός του Ολυμπιακού τόνισε ότι η ταυτότητα της ομάδας του δεν πρόκειται να αλλάξει και πρόσθεσε: «Θα παίξουμε με αποφασιστικότητα, κουράγιο, πνευματική δύναμη και υπομονή». Παράλληλα προανήγγειλε την παρουσία του Καμαρά στην 11άδα, ενώ κράτησε μια μικρή επιφύλαξη για τον Μπουχαλάκη, αν και όλα δείχνουν ότι ο Ελληνας χαφ θα είναι στο αρχικό σχήμα. Τέλος, για τον αποκλεισμό του Φορτούνη απάντησε: «Πριν από την προπόνηση στην Αθήνα, μου είπε πως δεν μπορούσε να γυμναστεί και για αυτό τον άφησα εκτός».

Οσον αφορά τα αγωνιστικά πλάνα, η επιστροφή του Καμαρά έπειτα από δώδεκα ημέρες δίνει την ευκαιρία στον Μαρτίνς να χρησιμοποιήσει απόψε το «αγαπημένο» του 4-3-3, καθώς ο μέσος από τη Γουινέα, μαζί με τον Μπουχαλάκη και τον Εμβιλά, θα αποτελέσουν την τριάδα στα χαφ. Από εκεί και πέρα, ο Σα θα είναι κάτω από τα δοκάρια, Σισέ και Σεμέδο στο κέντρο άμυνας, Ραφίνια και Χολέμπας στα άκρα, ενώ στην επίθεση θα είναι οι Βαλμπουενά, Μασούρας και Ελ Αραμπί.

Από την άλλη πλευρά, ο Πεπ Γκουαρδιόλα, αν και προανήγγειλε αρκετές αλλαγές στο αρχικό σχήμα, παρ’ όλα αυτά ξεκαθάρισε ότι προτεραιότητα για τη Σίτι είναι το ματς με τον Ολυμπιακό και όχι το ντέρμπι με τη Λίβερπουλ που ακολουθεί. «Εχουμε μια ευκαιρία να ξεφύγουμε έξι βαθμούς, αυτός είναι ο στόχος μας», τόνισε ο Καταλανός τεχνικός.

• Στο άλλο ματς του ομίλου, η Πόρτο που ισοβαθμεί με τον Ολυμπιακό υποδέχεται τη Μαρσέιγ που μετράει δύο ήττες. Επίσης, από την 3η αγωνιστική ξεχωρίζει η μονομαχία της Ρεάλ με την Ιντερ, ενώ παράλληλα η Αταλάντα υποδέχεται τη Λίβερπουλ και η Σάλτσμπουργκ την Μπάγερν, με τα αποτελέσματα των αγώνων αυτών να κρίνουν πολλά για τους ομίλους τους. Από νωρίς (19.55) θα αντιπαραταχθούν η Λοκομότιβ Μόσχας με την Ατλέτικο και η Σαχτάρ με την Γκλάντμπαχ, ενώ αινιγματική έξοδο θα έχει ο Αγιαξ –που ανακοίνωσε 11 κρούσματα κορωνοϊού– στην έδρα της Μίντιλαντ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή