Εδειξε ότι μπορεί η Εθνική

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το πρώτο βήμα έγινε. Η εθνική ομάδα επέστρεψε νικήτρια από τη Μολδαβία και πλέον η προσοχή όλων στρέφεται στον αυριανό «τελικό» με τη Σλοβενία στη Ριζούπολη για την 6η αγωνιστική του Nations League που θα κρίνει το ποια ομάδα θα κατακτήσει την πρώτη θέση του ομίλου. Ο Φαντ Σιπ ρίσκαρε με το αρχικό σχήμα, αλλά δικαιώθηκε, κυρίως όσον αφορά τη συνεργασία του Φορτούνη με τον Μπακασέτα, από την οποία και προήλθαν όχι μόνο τα γκολ, αλλά και οι σημαντικότερες ευκαιρίες της Εθνικής. Η λογική λέει ότι ο Ολλανδός τεχνικός θα επαναφέρει τον Κουρμπέλη στην 11άδα και τον Γιακουμάκη στην κορυφή της επίθεσης, αντί του Παυλίδη. Η Εθνική έχει 11 βαθμούς, ενώ οι Σλοβένοι 13. Σε περίπτωση κατά την οποία η Ελλάδα επικρατήσει, κατακτά την πρώτη θέση του ομίλου και ταυτόχρονα επιστρέφει στην Β΄ κατηγορία για την επόμενη διοργάνωση, όπου θα έχει πιο ισχυρούς αντιπάλους και μεγαλύτερο κύρος.

Σε σχέση με το προηγούμενο Nations League, αυτή τη φορά τα κέρδη για τις ομάδες που θα κατακτήσουν την πρώτη θέση στους ομίλους τους δεν είναι τόσο σημαντικά και δεν εξασφαλίζουν τη δεύτερη ευκαιρία που είχαν η Β. Μακεδονία, η Σλοβακία, η Σκωτία και η Ουγγαρία που πήραν το εισιτήριο για τα τελικά του Euro. Συγκεκριμένα, στο Κατάρ για το Μουντιάλ το 2022 θα πάνε οι 10 ομάδες που θα πάρουν την πρώτη θέση στον όμιλό τους από τα προκριματικά. Οι δέκα δεύτερες, μαζί με τις δύο καλύτερες πρώτες των ομίλων του Nations League (που δεν θα είναι όμως μεταξύ των προηγούμενων 20 ομάδων), θα πάρουν μέρος σε τρία μίνι τουρνουά. Από κάθε τουρνουά μία ομάδα θα παίρνει το εισιτήριο για τα τελικά του Μουντιάλ για να συμπληρωθούν οι 13 ευρωπαϊκές θέσεις. Αρα η Εθνική μας αν δεν είναι 1η ή 2η στον προκριματικό όμιλο, για να λάβει μέρος στα μπαράζ θα πρέπει να πάρει τη μία από τις δύο καλύτερες πρώτες που απομένουν.  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή