Ντιέγκο Μαραντόνα: Ο «Θεός» δεν μένει πια εδώ

Ντιέγκο Μαραντόνα: Ο «Θεός» δεν μένει πια εδώ

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πεθαίνουν οι θεοί; Κι όμως, η είδηση από την Αργεντινή χθες ήταν ξεκάθαρη: Ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα, ο Θεός του αργεντίνικου και του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, άφησε την τελευταία του πνοή χθες από καρδιακή ανακοπή, βυθίζοντας στο πένθος τόσο την πατρίδα του και την ιταλική πόλη της Νάπολης όπου λατρεύτηκε, όσο και όλο τον κόσμο του ποδοσφαίρου.

Λίγες ημέρες μετά την επέμβαση για αφαίρεση αιματώματος στον εγκέφαλο, ο 60χρονος «Πίμπε ντε Ορο» έχασε τη μάχη για τη ζωή στην έπαυλη όπου ανέρρωνε, στην περιοχή Τίγρε του Μπουένος Αϊρες, περνώντας στην ποδοσφαιρική αιωνιότητα με τρόπο πολύ πιο ήρεμο από ό,τι έζησε τη ζωή του.

Τα ραδιοτηλεοπτικά δίκτυα όχι μόνο της Αργεντινής αλλά και άλλων ισπανόφωνων χωρών της Νότιας Αμερικής διέκοψαν το πρόγραμμά τους χθες το μεσημέρι, τοπική ώρα, πιάνοντας τον σφυγμό του κόσμου που δεν έκρυβε τη θλίψη του για το φυσικό τέλος ενός μύθου. «Δεν είναι δυνατόν, δεν είναι δυνατόν, δεν είναι δυνατόν», επαναλάμβανε βουρκωμένος ο παρουσιαστής στο κανάλι Α24 της Αργεντινής, ζωντανά στην κάμερα.

Ακόμη και τα μέσα ενημέρωσης στην Αγγλία, στη χώρα όπου o Μαραντόνα ήταν περισσότερο αντιπαθής, έσπευσαν να αναφερθούν με σεβασμό στον «Θεό» του ποδοσφαίρου. Hταν η είδηση που επισκίασε ακόμη κι αυτόν τον κορωνοϊό.

Ο πρόεδρος της Αργεντινής Αλμπέρτο Φερνάντες ανακοίνωσε εντός ολίγων λεπτών τριήμερο πένθος, ακυρώνοντας όλες τις υποχρεώσεις του για την υπόλοιπη εβδομάδα. H ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Αργεντινής έκανε λόγο για «βαθιά οδύνη», ενώ συγκινητικές ανακοινώσεις εξέδωσαν οι σύλλογοι της χώρας που είχαν την τιμή να φορέσει τη φανέλα τους, η Μπόκα Τζούνιορς, η Αρχεντίνος Τζούνιορς και η Νιούελς Ολντ Μπόις.

Η Νάπολι φέρεται σύμφωνα με πληροφορίες έτοιμη να μετονομάσει το γήπεδο της πόλης, το «Σαν Πάολο», σε «Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα» πολύ σύντομα. «Ολοι περιμένουν να ακούσουν τα λόγια μας, αλλά πώς να βρούμε λόγια να εκφράσουμε την οδύνη μας;», ανέφερε χαρακτηριστικά η ανάρτηση της Νάπολι, ενώ ο Κριστιάνο Ρονάλντο αποχαιρέτισε «έναν μάγο που δεν έχει όμοιό του».

Ισως όμως η πλέον συγκινητική δήλωση ανήκει στον Πελέ, τον κορυφαίο ποδοσφαιριστή του κόσμου που έκλεινε την καριέρα του όταν την άνοιγε ο Μαραντόνα: «Mια μέρα θα ξαναπαίξουμε μαζί ποδόσφαιρο στον Παράδεισο», υποσχέθηκε ο 80χρονος Βραζιλιάνος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή