Ολυμπιακοί Αγώνες με μάσκες και κοινωνικές αποστάσεις

Ολυμπιακοί Αγώνες με μάσκες και κοινωνικές αποστάσεις

Πώς θα διεξαχθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2021 στην εποχή της COVID-19

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η πανδημία COVID-19 θα θέσει τους όρους της διεξαγωγής των Ολυμπιακών και των Παραολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο. Η διοργάνωση, η οποία αναβλήθηκε για το 2021 εξαιτίας του νέου κορωνοϊού, θα πραγματοποιηθεί, όπως όλα δείχνουν, με μάσκες και κοινωνικές αποστάσεις αλλά και με… χρονομέτρηση των κοινωνικών δράσεων. Από αυτά τα μέτρα δεν θα ξεφεύγουν ούτε οι αθλητές, οι οποίοι θα πάρουν μέρος σε μία διοργάνωση που δεν θα θυμίζει σε τίποτα τις προηγούμενες.

Αθλητές, αθλήτριες αλλά και το προσωπικό, σύμφωνα με δημοσίευμα του Kyodo News, θα πρέπει να φοράνε παντού μάσκες τις οποίες θα αφαιρούν μόνο κατά τη διάρκεια των γευμάτων και την ώρα των Αγώνων ή των προπονήσεων. Ακόμα και κατά την παραμονή στην καφετέρια ή στο εστιατόριο οι αθλητές θα πρέπει να έχουν το… ρολόι στο χέρι. Στο Ολυμπιακό Χωριό, θα μπορούν να μείνουν στις καφετέριες για το πρωινό μόνο μισή ώρα ενώ για το μεσημεριανό και το δείπνο θα έχουν στη διάθεσή τους μία ώρα. Οι εσωτερικοί χώροι θα αερίζονται κάθε τριάντα λεπτά. Μάλιστα, ο πρόεδρος της Επιτροπής Συντονισμού της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Τζον Κόατς έχει δηλώσει ότι ενδέχεται οι αγωνιζόμενοι να χρειαστεί να περιορίσουν και τη διαμονή τους στο Ολυμπιακό Χωριό.

Τα σενάρια που εξετάζονται από τους διοργανωτές ώστε να αποτραπεί η διασπορά της ίωσης κατά τη διάρκεια των Αγώνων είναι πολλά. Ένα από αυτά είναι και η σύσταση στους αθλητές να μην επισκεφτούν τα αξιοθέατα της Ιαπωνίας και, κατά την παραμονή τους στη χώρα, να παραμένουν στο Ολυμπιακό Χωριό. Η Ειδική Επιτροπή θα αξιολογήσει όλα τα σενάρια, και μέσα στις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να ληφθούν κάποιες αποφάσεις.

Μεγάλο ρόλο στις τελικές αποφάσεις θα παίξει και το εμβόλιο. Βέβαια, ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Τόμας Μπαχ έχει δηλώσει ότι θα υπάρξει σύσταση στους αθλητές για εμβολιασμό χωρίς όμως να αποτελεί προϋπόθεση για τη συμμετοχή τους στη διοργάνωση.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες έχουν προγραμματιστεί να διεξαχθούν από τις 23 Ιουλίου έως τις 8 Αυγούστου και οι Παραολυμπιακοί από τις 24 Αυγούστου έως τις 5 Σεπτεμβρίου. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή