Ανησυχία και απογοήτευση στην Παγκόσμια Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας

Ανησυχία και απογοήτευση στην Παγκόσμια Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας

Επικοινώνησαν με τον υφυπουργό Λευτέρη Αυγενάκη

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Έκδηλη είναι η ανησυχία της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας για τα όσα συμβαίνουν στην ιστιοπλοΐα της χώρας μας. Έλληνες Ολυμπιονίκες έστειλαν επιστολή στην ανώτερη αρχή όπου ανέφεραν την καταγγελία της Σοφία Μπεκατώρου για σεξουαλική κακοποίηση αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με τη διοίκηση της ΕΙΟ, και ο CEO της World Sailing Ντέβιντ Γκράχαμ επικοινώνησε με τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη προκειμένου να τον ενημερώσει και να ενημερωθεί. 

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας συζήτησε με τον υφυπουργό Αθλητισμού όσα έχουν δει τις τελευταίες ημέρες το φως της δημοσιότητας και αφορούν φαινόμενα σεξουαλικής, αλλά και κάθε άλλου είδους βίας, καθώς και κατάχρησης εξουσίας. Ο κ. Γκράχαμ είχε ενημερωθεί αναλυτικά από την επιστολή που έστειλαν στην World Sailing Έλληνες ολυμπιονίκες και πρωταθλητές. 

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης του κ. Γκράχαμ με τον κ. Αυγενάκη, ο CEO ανέφερε στον Υφυπουργό το περιεχόμενο της επιστολής των αθλητών και εξέφρασε την ανησυχία και την απογοήτευσή του για τα καταγγελλόμενα. Έκανε λόγο για την ανάγκη στενής συνεργασίας με την Κυβέρνηση και την αθλητική κοινότητα της χώρας μας, προκειμένου να ξεπεραστεί η κρίση στην ελληνική ιστιοπλοΐα.

Σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Γκράχαμ, μέσα στις επόμενες ημέρες θα συνεδριάσει το ΔΣ της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας για να εξετάσει τα καταστατικά περιθώριά τους για άμεσες ενέργειες. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT