Στο final 4 με «σκούπα» η ΤΣΣΚΑ

Στο final 4 με «σκούπα» η ΤΣΣΚΑ

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας του Δημήτρη Ιτούδη, έγινε η πρώτη ομάδα της φετινής Ευρωλίγκας που έκλεισε θέση στο final 4 της Κολωνίας (22-24/5, χωρίς παρουσία θεατών). 

Το βράδυ της Τετάρτης νίκησε για τρίτη φορά την Φενέρμπαχτσε, αυτή τη φορά με 85-68 στην Κωνσταντινούπολη και με 3-0 σφράγισε ηχηρά το εισιτήριό της. Παρά το αρχικό 12-0 της τουρκικής ομάδας (αγωνίστηκε ξανά χωρίς τον Ιγκόρ Κοκόσκοφ στον πάγκο της), η ΤΣΣΚΑ ισορρόπησε γρήγορα το ματς και επέβαλε το ρυθμό της μέχρι το τέλος. 

Πρωταγωνιστής ήταν ο Κλάιμπερν με 32 πόντους και 7 ριμπάουντ, ενώ ακολούθησε ο Λούντμπεργκ με 21 π., 5 ρ., 5 ασ., 4 κλ.. Για τη Φερέρ, ο Νάντο ντε Κολό ήταν ο πρώτος σκόρερ με 19π., ενώ ο Βέσελι παρότι κατάφερε να αγωνισθεί, ήταν δικαιολογημένα πολύ μακριά από τον καλό εαυτό του (8 π.).

Λίγο νωρίτερα η Μπαρτσελόνα νίκησε με 78-70 τη Ζενίτ στην Αγία Πετρούπολη και πήρε το προβάδισμα με 2-1. Ο Γιασικεβίτσιους ευτύχησε να έχει σε μεγάλη βραδιά τον Μπράντον Ντέιβις (22π.), αλλά και τον Νικ Καλάθη (7π., 6ασ.), που ήταν καθοριστικός στο φινάλε της αναμέτρησης. Στον αντίποδα ο φιλότιμος Πάνγκος (10 π., 6 ασ., 6 λάθη) παρά τον τραυματισμό στο κεφάλι, την αιμορραγία και την προσωρινή αποχώρηση από το παρκέ, προσπάθησε να κρατήσει όρθια την ομάδα του αλλά μάταια (Μπάρον 19 π., Πόιθρες 14 π.).

Στο ματς που έκλεισε τη βραδιά, η Μπάγερν δεν επέτρεψε στην Αρμάνι να κλείσει κι αυτή θέση στο φάιναλ 4 και με μια πειστική επικράτηση με 85-79 όχι μόνο μείωσε σε 2-1, αλλά έδειξε ότι τίποτα δεν είναι δεδομένο σ’ αυτό το απρόβλεπτο ζευγάρι και στην άτυπη μονομαχία των δύο Ιταλών προπονητών (Μεσίνα, Τρινκέρι). Για τη γερμανική ομάδα που μπήκε… φουριόζα στο ματς (23-9 το 1ο δεκάλεπτο) ξεχώρισε ο Λούσιτς με 27 π., ενώ για την ιταλική ο Ντιλέινι που όμως «αφυπνίστηκε» στην 4η περίοδο (σ.σ. 64-51 το σκορ της 3ης περιόδου). Που κρίθηκε ο αγώνας; Μα φυσικά στη διαφορά ριμπάουντ και ασίστ: Μπάγερν 32 ρ., 18 ασ. Αρμάνι 24 ρ., 11 ασ.

Υπενθυμίζεται πως και η Ρεάλ έχει μειώσει τη σειρά με την Εφές στο 2-1. Τα επόμενα ματς: Ρεάλ – Εφές 29/4, Ζενίτ – Μπαρτσελόνα 30/4, Μπάγερν – Αρμάνι 30/4.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή