Άλμα ΠΑΟΚ στην δεύτερη θέση (1-2 την ΑΕΚ), κράτησε «ζωντανό» τον ΠΑΟ

Άλμα ΠΑΟΚ στην δεύτερη θέση (1-2 την ΑΕΚ), κράτησε «ζωντανό» τον ΠΑΟ

Ο ΠΑΟΚ επέκτεινε στο ΟΑΚΑ το φετινό αήττητο σερί του απέναντι στην ΑΕΚ, σε πρωτάθλημα και κύπελλο

2' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο ΠΑΟΚ επέκτεινε στο ΟΑΚΑ το φετινό αήττητο σερί του απέναντι στην ΑΕΚ, σε πρωτάθλημα και κύπελλο πετυχαίνοντας την τέταρτη νίκη του (1-2) σε έξι ματς, πέρασε στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας τον Άρη και άφησε μέσα στο παιχνίδι για τα ευρωπαϊκά εισιτήρια στις τρεις τελευταίες αγωνιστικές των πλέι οφ, τόσο τους «κίτρινους» όσο και την ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό, που την ερχόμενη Κυριακή στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας θα δώσουν αγώνα δίχως αύριο.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Παναθηναϊκός: Ατυχία και διαιτησία τον «πλήγωσαν»

Η νίκη για την ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία ήταν δίκαιη, ειδικά στο Β΄ ημίχρονο όπου κυριάρχησε απέναντι σε μια ΑΕΚ που παρουσιάστηκε σε ένα ακόμη ματς νωχελική και ανήμπορη να βρει λύσεις.

Ο «δικέφαλος του Βορρά» είχε την πρώτη μεγάλη φάση του αγώνα στο 30΄και μάλιστα διπλή, με τον Κρμέντσικ. Ο Τσέχος επιθετικός δεν μπόρεσε να νικήσει σε τετ α τετ τον Αθανασιάδη και στην συνέχεια έστειλε άουτ την μπάλα με το κεφάλι. Η ΑΕΚ μέχρι το τέλος του πρώτου 45λεπτου είχε δύο καλές ευκαιρίες, την πρώτη στο 31΄με μακρινό σουτ του Ανσαριφάρντ που βρήκε τον Μιχαηλίδη, πήρε επικίνδυνη τροχιά και κατέληξε κόρνερ και την δεύτερη στο 42΄, με ένα εκπληκτικό σόλο και σουτ του Γαλανόπουλου που απέκρουσε σωτήρια ο Πασχαλάκης.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Άρης: Στην αναμονή για Ευρώπη, λόγω Φορτούνη και… Γκάμα

Η αλλαγή του Ουάρντα στο ημίχρονο έδωσε πνοή στον ΠΑΟΚ αλλά και το προβάδισμα μόλις στο 47΄. Ο Αιγύπτιος υποδέχτηκε από τον Ζίβκοβιτς και μοίρασε ασίστ μισό γκολ στον Κρμέντσικ που δεν δυσκολεύτηκε να ανοίξει το σκορ. Δυο λεπτά αργότερα, οι πρωταγωνιστές ήταν πάλι οι ίδιοι. Από εξαιρετική ενέργεια του Ζίβκοβτς, ο Ουάρντα βρήκε πάλι τον Τσέχο φορ, που ανατράπηκε από τον Λόπες και ο Σβάμπ στο 53΄δεν αστόχησε, κάνοντας το 0-2.

Η σαστισμένη Ενωση προσπάθησε να ανανεωθεί αγωνιστικά μέσα από τις τρεις μαζεμένες αλλαγές του Χιμένεθ στο 58΄, αλλά το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει στις καθυστερήσεις, με πέναλτι που κέρδισε στο 90΄ ο Κρίστισιτς από τον Τσιγγάρα και εκτέλεσε εύστοχα ο Τάνκοβιτς.

Ο ΠΑΟΚ την ερχόμενη αγωνιστική υποδέχεται στην Τούμπα τον Αρη στο παιχνίδι που θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό την μάχη για την δεύτερη θέση.

AEK: Αθανασιάδης, Λόπες, Τσιγκρίνσκι, Σβάρνας, Νεντελτσιάρου (58΄Τάνκοβιτς), Νταντσένκο (58΄Βασιλαντωνόπουλος), Κρίστισιτς, Γαλανόπουλος (58΄Σιμάνσκι), Σάκχοφ (81΄Κοσίδης), Αλμπάνης, Ανσαριφάρντ

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Ροντρίγκο, Μιχαηλίδης, Βαρέλα, Βιεϊρίνια, Μπάμπα, Αουγκούστο (46΄Τσιγγάρας), Σβαμπ, Α. Ζίβκοβιτς (84΄Τζόλης), Μουργκ (46΄Ουάρντα), Κρμέντσικ (73΄Σβιντέρσκι)

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Πλέι οφ

  • Αρης – Ολυμπιακός 1-1
  • Παναθηναϊκός – Αστέρας Τριπ. 2-2
  • ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 1-2 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΟΜΑΔΕΣ/ΑΓ./ΒΑΘΜ.

  1. Ολυμπιακός/33/83
  2. ΠΑΟΚ/33/61
  3. Αρης/33/59
  4. ΑΕΚ/33/55
  5. Παναθηναϊκός/33/52
  6. Αστέρας Τρ./33/46

—————————

  1. Βόλος/31/40
  2. ΠΑΣ Γιάννινα/31/35
  3. Λαμία/31/32
  4. Απόλλων Σμ./31/31
  5. Ατρόμητος/31/31
  6. ΟΦΗ/31/28
  7. Παναιτωλικός/31/27
  8. ΑΕΛ/31/24

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Πλέι οφ (9/5)

  • ΠΑΟΚ -Αρης (15.00)
  • Αστέρας Τριπ. –Ολυμπιακός (17.15)
  • Παναθηναϊκός – ΑΕΚ (19.30)

Πλέι άουτ (8/5)

  • ΠΑΣ Γιάννινα – Απόλλων Σμ. (19.30)
  • Βόλος – ΑΕΛ (19.30)
  • Παναιτωλικός – Ατρόμητος (19.30)
  • Λαμία – ΟΦΗ (19.30)

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή