Τουρκία – Ουαλία 0-2: Μια ανάσα από τους «16» του Euro οι Ουαλοί (βίντεο)

Τουρκία – Ουαλία 0-2: Μια ανάσα από τους «16» του Euro οι Ουαλοί (βίντεο)

Ο Μπέιλ οδηγεί τους «δράκους» στην επόμενη φάση

2' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το παραμύθι για τους Ουαλούς συνεχίζεται. Όπως στη διοργάνωση του 2016 όταν και έφτασαν μέχρι τα ημιτελικά, έτσι και φέτος οι «δράκοι» καταφέρνουν να εκπλήσσουν. Έπειτα από την ισοπαλία στην πρεμιέρα με την Ελβετία, η Ουαλία νίκησε με 2-0 την Τουρκία στο Μπακού και με τέσσερις βαθμούς στον πρώτο όμιλο είναι πλέον αγκαλιά με την πρόκρισή της στους «16» του Euro.

«Συγγραφέας» στη φετινή όμορφη ιστορία που γράφεται για τους Ουαλούς δεν είναι άλλος από τον Γκάρεθ Μπέιλ. Μπορεί ο 31χρονος μεσοεπιθετικός να μην έχει ακουμπήσει την μπάλα τα δύο τελευταία χρόνια στην Ρεάλ, μπορεί να μην συνήλθε ούτε με την επιστροφή του ως δανεικός στην Τότεναμ, αλλά με την εθνική ομάδα της χώρας του είναι άλλος ποδοσφαιριστής. Με δύο πανέμορφες ασίστ, ο Μπέιλ μοίρασε ισάριθμα γκολ, στον Ράμσεϊ στο 42ο λεπτό και στον Ρόμπερτς στις καθυστερήσεις και υπέγραψε τη νίκη-μισή πρόκριση για την ομάδα του. Μάλιστα αν στο 60ό λεπτό δεν αστοχούσε από τα 11 μέτρα, καθώς το πέναλτι που εκτέλεσε έφυγε απελπιστικά άουτ, τότε θα μιλούσαμε για την ιδανική βραδιά τα τελευταία χρόνια του Μπέιλ, που ακόμα και έτσι πάντως αναδείχτηκε MVP της αναμέτρησης.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Κρατήθηκαν ζωντανοί οι Ρώσοι στο Euro 2021 (βίντεο)

Τον τίτλο, βέβαια, θα μπορούσε να τον μοιραστεί και με τον Γουόρντ, αφού σε ακόμα ένα ματς ο γκολκίπερ της Ουαλίας έμοιαζε ανίκητος, καθώς κράτησε όρθια την ομάδα του στο διάστημα της έντονης πολιορκίας των Τούρκων στο δεύτερο ημίχρονο.

Σε ένα παιχνίδι, όπου είχε ένταση ρυθμό και πολλές καλές στιγμές, οι Ουαλοί άνοιξαν το σκορ στο 42′ με τον Ράμσεϊ, που είχε ήδη χάσει δύο τετ α τετ έχοντας νικηθεί από τον Τσακίρ. Αυτή τη φορά όμως, ο παίκτης της Γιουβέντους, αφού κοντρόλαρε με το στήθος την εξαιρετική μπαλιά του Μπέιλ, πλάσαρε εύστοχα κάνοντας το 1-0 για την Ουαλία που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.

Οι Τούρκοι μπήκαν δυνατά στο δεύτερο μέρος, όμως μοιραίος για το σύνολο του Γκιουνές, αποδείχτηκε ο Μπουράκ Γιλμάζ καθώς έχασε μοναδική ευκαιρία για την ισοφάριση στο 53ο λεπτό με τον επιθετικό της Λιλ να είναι μακριά από την απόδοση που είχε κατά τη διάρκεια της σεζόν, όταν και οδήγησε την ομάδα του στην κατάκτηση του πρωταθλήματος στην Γαλλία. Οι Τούρκοι έφτασαν κοντά στο 1-1 και στο 88ο λεπτό, όμως και εκεί ο Γουόρντ είπε «όχι» στην κεφαλιά του Ντεμιράλ. Στις καθυστερήσεις η Ουαλία έκανε το 2-0 με σκόρερ τον Ρόμπερτς, έπειτα από ατομική ενέργεια και δεύτερη ασίστ του Μπέιλ.

Τουρκία: Τσακίρ, Τσελίκ, Αϊχάν, Σογιουντσού, Μέρας (72′ Μουλντούρ),  Γιοκουσλού (46′ Ντεμιράλ), Τουφάν (46′ Γιαζίτζι), Καραμάν (75′ Ντερβίσογλου), Τσαλχάνογλου, Ουντέρ (83′ Καβετσί), Γιλμάζ.

Ουαλία: Γουόρντ, Ρόμπερτς, Μέφαμ, Ρόντον, Ντέιβις, Άλεν (72′ Αμπαντού) , Μορέλ, Μπέιλ, Ράμσεϊ (84′ Γουίλσον), Τζέιμς, Μουρ.

Τελευταίες ειδήσεις

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή