Euro 2021: Πώς θα τιμήσουν Βέλγοι και Δανοί διεθνείς απόψε τον Έρικσεν

Euro 2021: Πώς θα τιμήσουν Βέλγοι και Δανοί διεθνείς απόψε τον Έρικσεν

Στο 10ο λεπτό όλοι οι παίκτες θα σταματήσουν τον αγώνα για να χειροκροτήσουν τον 29χρονο Δανό

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε μια πολύ ιδιαίτερη στιγμή θα συμμετάσχουν απόψε, στις 7.10 μ.μ. περίπου, οι εθνικές ομάδες του Βελγίου και της Δανίας, καθώς και οι χιλιάδες θεατές στο γήπεδο Πάρκεν της Κοπεγχάγης, προς τιμήν του Κρίστιαν Έρικσεν.

Όπως ανακοίνωσαν οι Βέλγοι διεθνείς, στο 10ο λεπτό του αποψινού αγώνα με τη Δανία για τη δεύτερη αγωνιστική του Β’ ομίλου του Euro 2020, θα φροντίσουν να βγάλουν την μπάλα εκτός αγωνιστικού χώρου ώστε τόσο εκείνοι όσο και οι Δανοί συνάδελφοί τους, και μαζί όλο το γήπεδο, να καταχειροκροτήσουν τον 29χρονο Δανό επιθετικό που αναρρώνει στο Ρίγκσχοσπιταλετ της Κοπεγχάγης.

Το χειροκρότημα πρόκειται να διαρκέσει ένα ολόκληρο λεπτό, και επελέγη το 10ο για τον αριθμό στη φανέλα του Έρικσεν, το 10.

Ο επιθετικός του Βελγίου, Ρομέλου Λουκάκου, αποκάλυψε ότι οι δύο ομάδες έχουν συνεννοηθεί να σταματήσουν και να χειροκροτήσουν μόλις οι Βέλγοι βγάλουν την μπάλα σε πλάγιο. Μαζί και οι 25.000 θεατές στην αυξημένη για το ματς της Πέμπτης επιτρεπόμενη χωρητικότητα του γηπέδου.

Διαβάστε ακόμη:

Τοποθετείται αυτόματος απινιδωτής στην καρδιά του Έρικσεν

Η πρώτη ανάρτηση του Έρικσεν από το νοσοκομείο

Ο ίδιος ο Λουκάκου παραδέχθηκε ότι έκλαψε πολύ όταν έμαθε ότι ο συμπαίκτης του στην Ίντερ είχε καταρρεύσει και κινδύνευε, στον αγώνα της Δανίας με τη Φινλανδία το περασμένο Σάββατο. Μαθαίνοντας μετά τα καλά νέα της ανάνηψής του, αφιέρωσε στον Έρικσεν το πρώτο γκολ του στον αγώνα με τη Ρωσία το ίδιο βράδυ.

Σημειώνεται ότι το νοσοκομείο στο οποίο παραμένει σε καλή πλέον κατάσταση ο Έρικσεν είναι κοντά στο γήπεδο που θα γίνει ο αγώνας στις 7 μ.μ. ώρα Ελλάδος, και από το παράθυρό του πιθανόν να έχει και οπτική επαφή.

Πηγή: The Guardian

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή