Γιάννης Αντετοκούνμπο: Το ΝΒΑ απέκτησε τον νέο ήρωά του

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Το ΝΒΑ απέκτησε τον νέο ήρωά του

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πενήντα ολόκληρα χρόνια μετά τον ένα και μοναδικό τίτλο τους στο ΝΒΑ, πενήντα σεζόν μετά τη «σκούπα» του Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ και του Οσκαρ Ρόμπερτσον κόντρα στους Μπάλτιμορ Μπούλετς, η μοίρα ήθελε τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να υπογράφει τη νέα λαμπρή σελίδα του Μιλγουόκι και να στέφει ξανά πρωταθλητές τους Μπακς.

Τα «ελάφια» αποφάσισαν να επενδύσουν το 2013 σε ένα άγνωστο, φοβισμένο, μα τόσο χαμογελαστό και γεμάτο αποφασιστικότητα αγόρι από την Ελλάδα, πίστεψαν σ’ αυτό και τελικά δικαιώθηκαν.

Το Μιλγουόκι ήταν στους δρόμους και παρέμεινε σ’ αυτούς καθ’ όλη τη διάρκεια των τελικών κόντρα στους Σανς για να γιορτάσει έναν τίτλο που ελάχιστοι περίμεναν.

Διαβάστε ακόμη: Γιάννης Αντετοκούνμπο: Από τα Σεπόλια στην κορυφή του ΝΒΑ

Μέσα σ’ αυτούς ήταν κι ο Γιάννης. Ο παίκτης που αμφισβητήθηκε λυσσαλέα, παρά τους τίτλους του MVP που κέρδισε με πολλή, πολλή δουλειά και πείσμα. «Ο Γιάννης, δε σουτάρει καλά», «Ο Γιάννης κάνει air ball στις βολές», «Ο Γιάννης δε μπορεί παραπάνω», έλεγαν οι «ειδικοί», παραβλέποντας ότι αυτός ο παίκτης μπορεί να παίξει όλες τις θέσεις, μπορεί να αμυνθεί για δύο παίκτες μαζί (πολλές φορές και για τρεις), έχει μακράν το καλύτερο euro step, είναι φοβερά αποτελεσματικός πάνω από το στεφάνι και πολλά άλλα στοιχεία που ονειρεύεται ένα προπονητής να βλέπει στο παρκέ.

Οταν οι Σανς έκαναν το 2-0 κι ο Γιάννης τραυματίστηκε, όλοι έσπευσαν να καταδικάσουν τους Μπακς. Ο Ελληνας άσος, όμως, διέψευσε ξανά τους πάντες. Οχι μόνο γλίτωσε το χειρουργείο, αλλά επέστρεψε και ήταν ξανά από τους κορυφαίους. Πάλεψε σα θηρίο, κάθε δευτερόλεπτο που ήταν στο παρκέ. 

Εκανε για μία φορά ακόμη τα πάντα. Για μία φορά ακόμη ανέτρεψε κάθε προγνωστικό, διέψευσε κάθε επικριτή, ακόμη και την ίδια τη μοίρα, όπως είχε κάνει στην προσωπική ζωή του.

Ο τίτλος αυτός των Μπακς είναι ένας άθλος από πολλές απόψεις. Και κάθε άθλος για να επιτευχθεί, προϋποθέτει την ύπαρξη ενός ήρωα. Οχι κάποιου φανταστικού, με μπέρτα και υπερδυνάμεις, σαν αυτούς που αγαπούν οι Αμερικάνοι, αλλά έναν με πίστη, αντοχές, καρδιά από μέταλλο και όραμα. 

Εναν… γήινο, γνήσιο ήρωα που ακούει στο προσωνύμιο «Greek Freak».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή