Ολυμπιακοί Αγώνες: Πρεμιέρα με προκρίσεις και καλές επιδόσεις για τους Ελληνες

Ολυμπιακοί Αγώνες: Πρεμιέρα με προκρίσεις και καλές επιδόσεις για τους Ελληνες

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τον καλύτερο τρόπο πραγματοποιήθηκε, για τα ελληνικά χρώματα, η πρεμιέρα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Με την πανδημία να ρίχνει τη σκιά της στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός, ο Στέφανος Ντούσκος προκρίθηκε ως πρώτος στους προημιτελικούς του σκιφ, ενώ το «εισιτήριο» κατέκτησε και η Αννέτα Κυρίδου στο αντίστοιχο αγώνισμα των γυναικών. Η Ευαγγελία Ψάρρα «έγραψε» τη δική της ιστορία με την καλύτερη φετινή της επίδοση στην τοξοβολία, ενώ από τα ξημερώματα του Σαββάτου σειρά θα πάρουν οι Λευτέρης Πετρούνιας, Μαρία Σάκκαρη, Αννα Ντουντουνάκη, Χριστίνα Μπούρμπου – Μαρία Κυρίδου, Απόστολος Παπαστάμος, Παναγιώτης Γκιώνης και Πολυχρόνης Τζωρτζάκης. 

«Οι προημιτελικοί θα είναι πιο δύσκολοι. Περίμενα ότι ο αντίπαλός μου από τη Νέα Ζηλανδία θα με κοντράριζε περισσότερο. Μετά τα 1.500 μ. είδα ότι είχα τον έλεγχο της κούρσας και μείωσα ταχύτητα», δήλωσε στην «Κ» ο Στέφανος Ντούσκος, ο οποίος την προσεχή Δευτέρα μαζί με την Αννέτα Κυρίδου θα αγωνιστούν στους προημιτελικούς του σκιφ. Η Ευαγγελία Ψάρρα κατετάγη 44η στον γύρο κατάταξης στο ατομικό της τοξοβολίας. Θα συνεχίσει στις 29/7. 

Το σημερινό πρωινό πρόγραμμα ξεκίνησε με τις Χριστίνα Μπούρμπου – Μαρία Κυρίδου στη δίκωπο και στη συνέχεια τη… σκυτάλη πήραν η Μαρία Σάκκαρη στο τένις και ο Πολυχρόνης Τζωρτζάκης στην ποδηλασία δρόμου.    

Στις 08.30 έχει προγραμματιστεί να αρχίσουν οι αγώνες του δεύτερου ομίλου της ενόργανης γυμναστικής. Εκεί μετέχει ο Λευτέρης Πετρούνιας, ο οποίος θα προσπαθήσει να προκριθεί στον τελικό των κρίκων (26/7). Λίγη ώρα αργότερα (09.00) θα ξεκινήσει η προσπάθεια του Παναγιώτη Γκιώνη απέναντι στον Σέρβο Ζολτ Πέτε, στον πρώτο γύρο του ατομικού στο πινγκ πονγκ.  

Στις 13.00 θα αρχίσουν οι αγώνες κολύμβησης με τα 400 μ. μεικτής ομαδικής. Ο πρώτος από ελληνικής πλευράς που θα μπει στην πισίνα θα είναι ο Απόστολος Παπαστάμος (13.13). Θα ακολουθήσουν τα 100 μ. πεταλούδας με την πρωταθλήτρια Ευρώπης Αννα Ντουντουνάκη (19.35). Το πρόγραμμα της Κυριακής περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, Αννα Κορακάκη (σκοποβολή), Στέφανο Τσιτσιπά (τένις), Νίκο Μαυρομάτη (σκιτ), τον αγώνα της Εθνικής ομάδας πόλο με την Ουγγαρία, Βύρωνα Κοκκαλάνη, Κατερίνα Δίβαρη (RSX), Βασιλεία Καραχάλιου (Laser), Φένια Τζέλη (τάε κβον ντο) και Απόστολο Χρήστου (κολύμβηση).

• Σε περιορισμό βρίσκονται τρία μέλη της εθνικής ομάδας στίβου, καθώς θεωρήθηκαν «στενή επαφή» με επιβεβαιωμένο κρούσμα COVID-19. Πρόκειται για έναν αθλητή, έναν προπονητή και μία φυσικοθεραπεύτρια. Δεν τίθεται θέμα μη συμμετοχής του αθλητή στους Αγώνες. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή