Ολυμπιακοί Αγώνες: Ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων κορωνοϊού – Σε απομόνωση τρία μέλη της ομάδας στίβου της Αυστραλίας

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων κορωνοϊού – Σε απομόνωση τρία μέλη της ομάδας στίβου της Αυστραλίας

Σε απομόνωση τρεις αθλητές από την αυστραλιανή αποστολή του στίβου

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σαρώνει ο κορωνοϊός στις ολυμπιακές αποστολές στο Τόκιο, με την οργανωτική επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων να ανακοινώνει την Πέμπτη νέο ημερήσιο υψηλό αριθμό κρουσμάτων σε άτομα με άμεση σχέση με τη διοργάνωση.

Μόνο την έκτη μέρα των Αγώνων καταγράφηκαν 24 νέα κρούσματα, παρά τα αυστηρότατα μέτρα ασφαλείας σε όλους τους χώρους του Τόκιο 2020, φέρνοντας ως τώρα τον συνολικό αριθμό κρουσμάτων σχετιζόμενων με τη διοργάνωση στα 193.

Μεταξύ των νέων κρουσμάτων είναι και τρεις μη Ιάπωνες αθλητές που είναι στο Ολυμπιακό Χωριό, όπως ανακοινώθηκε. Από τους 24 οι 17 είναι κάτοικοι Ιαπωνίας.

Υπολογίζεται ότι για τη διοργάνωση των Αγώνων έχουν ήδη μεταβεί στην Ιαπωνία τουλάχιστον 40.000 άνθρωποι από το εξωτερικό, συντελώντας στην ανησυχία των Ιαπώνων για τις συνέπειες του Τόκιο 2020 στην εξάπλωση του κορωνοϊού στη χώρα.

Την Πέμπτη καταγράφηκε νέο υψηλό κρουσμάτων στο Τόκιο, στα 3.865, από 3.177 την Τετάρτη.

Επιπλέον, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ολυμπιακής Επιτροπής της Αυστραλίας (AOC), τρεις αθλητές του στίβου της χώρας υποχρεώθηκαν να τεθούν σε απομόνωση στα δωμάτιά τους, καθώς χαρακτηρίστηκαν στενές επαφές του Αμερικανού επικοντιστή Σαμ Κέντρικς. Όπως αναφέρει η AOC, οι αθλητές υποβάλλονται σε ελέγχους, με βάση το πρωτόκολλο της Ολυμπιακής ομάδας της Αυστραλίας και πρόκειται να αγωνιστούν κανονικά εκτός νεοτέρας.

Διαβάστε ακόμη:

Σύμφωνα με την εφημερίδα της Αυστραλίας «Sydney Morning Herald», και οι 63 Αυστραλοί αθλητές της αποστολής στίβου τέθηκαν σε απομόνωση, ενώ ο αθλητής του επί κοντώ, Κέρτις Μάρσαλ, επιβεβαιώθηκε ως περίπτωση επαφής με τον Κέντρικς και άλλοι αθλητές μπορεί να είχαν αλληλεπιδράσεις με τον Αμερικανό επικοντιστή.

Τόσο ο Μάρσαλ όσο και άλλοι δύο αθλητές που ανέφεραν ότι βρέθηκαν κοντά στον Κέντρικς παραμένουν σε απομόνωση παρότι είχαν αρνητικό τεστ και είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Άλλοι 41 αθλητές και 13 συνοδοί και παράγοντες, που αρχικά είχαν απομονωθεί κι εκείνοι για τουλάχιστον δύο ώρες, συνεχίζουν πλέον κανονικά τις δραστηριότητές τους, σύμφωνα πάντα με την ΑΟC.

Οι διοργανωτές έκαναν λόγο την Πέμπτη για ιδιαιτέρως σχολαστική εξέταση των αθλητών και όλων των άλλων επισκεπτών στη χώρα που συμβάλλουν στη διοργάνωση.

Με πληροφορίες από Kyodo News, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή