Ράλλυ Ακρόπολις 2021: Ο Οζιέ κέρδισε την υπερειδική στο Σύνταγμα

Ράλλυ Ακρόπολις 2021: Ο Οζιέ κέρδισε την υπερειδική στο Σύνταγμα

Με τον Σεμπαστιάν Οζιέ να κερδίζει την υπερειδική διαδρομή του Συντάγματος ολοκληρώθηκε η πρώτη ημέρα του ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τον Σεμπαστιάν Οζιέ να κερδίζει την υπερειδική διαδρομή του Συντάγματος ολοκληρώθηκε η πρώτη ημέρα του ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις. Την εκκίνηση της διοργάνωσης και του Γάλλου πρωταθλητής κόσμου έδωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κάτω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης.

Για πρώτη φορά ένα μέρος από τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος διεξήχθη στο κέντρο της Αθήνας σε μία ατμόσφαιρα που θύμιζε γιορτή. Ο Σεμπάστιαν Οζιέ πέτυχε τον ταχύτερο χρόνο (51.5) και άφησε στη δεύτερη και την τρίτη θέση τους Έλφιν Έβανς (+0.6) και Κάλε Ροβανπέρα (+0.8), αντίστοιχα.

⇒ Δείτε επίσης: Ράλλυ Ακρόπολις: Εντυπωσιακά βίντεο από την υπερειδική στο Σύνταγμα

«Οι θεατές μου έδωσαν ενέργεια. Αγαπώ την Ελλάδα, έρχομαι συχνά διακοπές. Είναι ωραία που βρίσκομαι και πάλι εδώ», δήλωσε ο Γάλλος οδηγός και ο Έλφιν Έβανς τόνισε: «Είναι ωραίο να κάνεις μία καλή αρχή, ακόμα και σε μία μικρή ειδική».

Ο 20χρονος Φινλανδός Κάλε Ροβανπέρα, ο οποίος πέτυχε το ταχύτερο πέρασμα στο shakedown, είναι γιος του παλιού οδηγού Χάρι Ροβανπέρα. Ο πατέρας του Φινλανδού έχει γράψει τη δική του ιστορία και στα ελληνικά βουνά συμμετέχοντας στο Ράλλυ Ακρόπολις από το 2003 έως το 2006.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Ράλλυ Ακρόπολις 2021: Η γέννηση και η πορεία του θρυλικού ράλλυ

«Σήμερα είναι όλα τόσο διαφορετικά σε σχέση με την εποχή που έτρεχε ο πατέρας μου. Είναι πολύ όμορφα, με πολύ κόσμο. Είναι υπέροχο να οδηγείς μπροστά σε τόσους θεατές και να δείχνουμε τι μπορούμε να κάνουμε με τα αυτοκίνητα», δήλωσε ο 20χρονος.

Οι Κύπριοι Σίμος Γαλαταριώτης – Αντώνης Ιωάννου πέτυχαν τον 23ο χρόνο. Αμέσως μετά βρέθηκαν οι ταχύτεροι Έλληνες, Λάμπρος Αθανασούλας – Νίκος Ζακχαίος. «Η παρουσία τόσου κόσμου ήταν ανεπάντεχη. Ελπίζουμε ότι δώσαμε ένα καλό σόου», τόνισε ο Λάμπρος Αθανασούλας.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Ράλλυ Ακρόπολις 2021: Το «ευχαριστώ» του Λ. Αυγενάκη

Τελευταίες ειδήσεις

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή